MAC TIRE IZDAJE VIDEO ALBUM: „Treatise ⭕ Revisited“ (2021)

1og marta 2019e godine održana je prva koncertna promocija albuma prvenca grupe Mac TireTreatise“ (SKCNS 2019), u novosadskoj Crnoj Kući (CK13). Zajedno sa Srđanom Simićem (gitara i prateći vokali), Dejanom Šarkovićem (bubnjevi) i Markom Vanovićem (bas gitara), Vuk Vukmanović je oformio četvrtu po redu postavu Mac Tire-a koja je iste godine promovisala ovo izdanje na regionalnoj turneji tokom koje su otvorili „Fusion Stage“ na Exit Festivalu, a predstavili su se i „Koncertom na Zidiću“ ispred Doma Omladine u Beogradu, u Zemunu na „munZik Fest“-u, Pančevačkom C.A.K. 3×2, klubu „Mladost“ u Subotici i akustičnim koncertom u Titelu.

Dok je trenutno u pripremi novi studijski album, Mac Tire su paralelno radili na „live“ albumu na kom ćemo čuti uživo verzije njihovog repertoara u novom produkcijskom i izvodjačkom sjaju, a zašto su se baš odličili da za ovo izdanje iskoriste snimak pomenutog koncerta iz Crne Kuće, saznajte u nastavku teksta.

Premijerni nastup nove postave je obojio pesme sa albuma „Treatise“ svežom razmenom energija u bendu, ali ne manje bitno i publike koja je neosporno učestvovala u kreiranju tog, za nas ipak posebnog, trenutka. Kada jedna osoba izolovana uz najuži krug pomoćnika u studiju, snima skoro ceo album sama, instrument po instrument, stih po stih – kao što je to bio slučaj sa našim albumom prvencem, vreme je fragmentisano i ne postoji mogućnost medjusobnog sinhroniciteta. Dakle, na neki način, ovo je „Treatise“ onakav kakav je oduvek i trebao da bude; potpuno divlji, snimljen „na jen-dva-tri“ i sa puno ljubavi kako od bine tako i prema njoj iz publike. Drago nam je i što se to sve desilo baš u Crnoj Kući koja je jedan od poslednjih bastiona alternativne kulture u Novom Sadu, a koja je inače trenutno pod egzistencijalnim pritiskom, te bi ovom prilikom hteli da i kao bend da iskažemo našu punu podršku da prostor nastavi sa radom. Na kraju, nismo videli prikladniji način od ovog da se zauvek oprostimo od velikog prijatelja benda, kolege i inženjera zvuka na našem prvom singlu i albumu, Bobanom Nedeljkovićem, koji je nedavno preminuo. “Mac Tire ⭕Revisited“ (2021) će biti njemu u pomen kao neizmerno hvala za sve što je uradio za nas tokom svih ovih godina.Vuk Vukmanović

Video album će biti premijerno emitovan 25og Jula u 20h preko opcije „YouTube Premiere“ i počeće sa minutom ćutanja u znak sećanja na Bobana Nedeljkovića. Do kraja godine, u planu je da se ovaj materijal objavi i kao digitalno audio izdanje koje će biti dostupno na svim streaming servisima. „Treatise ⭕ Revisited“ (2021) je producirao, miksao i montirao Vuk Vukmanović. Inženjer zvuka na koncertu je bio Zoran Džuklevski. Grafički dizajn, vizualna rešenja i omot potpisuje još jednom Marina Milanović.

Mac Tire se ovim povodom posebno zahvaljuju Zoranu Todoroviću Zgro-u, Milanu Rakiću, kao i kompletnoj ekipi SKC Novi Sad na svoj pruženoj podršci tokom realizovanja studijske verzije albuma i prateće turneje koju „Treatise ⭕ Revisited“ (2021) konačno zaokružuje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *