Prvi Rođendan Kuhinje Solidarnosti NS

Iz nedelje u nedelju, od Šangaja do Limana, proletela nam je prva godina rada Kuhinje solidarnosti NS.

U subotu ćemo rođendan proslaviti radno, na terenu, a vas pozivamo da nam se nakon toga pridružite u dvorištu Crne kuće, od 15 do 18h, kako bismo ga zajednički obeležili. Pozivamo vas jer nam je važno da okupimo sve koji su naš rad podržali donacijama u hrani, novcu, teglama, ohrabrenjem, prosleđivanjem kontakata porodica kojima je obrok potreban…

Od samog početka cilj kuhinje je isti, da obezbedi tople obroke za najugroženije delove stanovništva u našem gradu. Kuva se u Crnoj kući, dva puta nedeljno, a obroci se nakon toga distribuiraju na više različitih lokacija.

Kuhinju su u maju prošle godine pokrenuli volonteri i volonterke okupljeni oko Omladinskog centra CK13 i Združene akcije Krov nad glavom Novi Sad, a u međuvremenu je u aktivnostima kuhinje učestvovalo blizu sto različitih ljudi.

“Tokom ovih godinu dana skuvano je na hiljade obroka, a osim hrane, pomoć se često ogleda i u raznim drugim vidovima podrške, mada je za naše korisnike i korisnice velika stvar i sama činjenica što su se ljudi iz njihovog grada udružili kako bi im pomogli oko jedne od najbazičnijih ljudskih potreba.I u drugu godinu rada ulazimo čekajući konstruktivnu strategiju za rešavanje problema siromaštva, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Dok se to ne desi – kuvamo, raznosim, prikupljamo donacije, solidarno stojimo uz najugroženije. Priključite nam se!”

Niko gladan! Niko bez doma!

Da bi Kuhinja solidarnosti nastavila sa aktivnostima istom snagom i da bi hrana nastavila redovno da stiže do onih najugroženijih, potrebna nam je vaša kontinuirana pomoć u vidu donacija koje možete uplatiti na dinarski račun:

325-9500700045352-36 (Vojvođanska banka)
Svrha uplate: Kuhinja solidarnosti NS
Primalac: Udruženje „Omladinski centar CK13“ Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
Šifra plaćanja: 289

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *