“Winter is Coming” – Lednik & Northern Revival – Dom b-612

Poput velike snežne oluje, Lednik i Northern Revival, sručili su se na mnogobrojnu publiku u Dom b-612. Dočekasmo i taj momenat da je ekipa okupljena oko benda Lednik napokon, posle par meseci odlaganja (skoro pola godine – prim.ured.) objavila svoj debi album “Celestial Monuments“. Iako je promocija albuma bila još u oktobru mesecu prošle godine, ja bih pre ovo nazvao pravom promocijom njihovog dugogodišnjeg rada.

Ovim nastupom su pored albuma predstavili i svog novog člana benda, iskusnog basistu Gorana Zečevića (Meddle) umesto malog od kužine Dimitrija koji je otišao svojim putem (putem u nepoznato?!? – prim. ured.). Da li ovi momci mogu ikada da pogreše (ne računam novog basistu ipak je on u bend tek mesec dana – prim.ured.), tolika uvežbanost i odličan kvalitet bombardovanja zvukovima, ostavi te zapanjenog ceo koncert i u momentu se priupitaš “Da li je potrebno još neko posle njih da svira?“.

Nastup brzo prođe iako je trajao skoro sat vremena, jer kompozicije te prosto hipnotišu i ne osetiš kako vreme prolazi pored tebe. Edi je sve to lepo začinio svojim objašnjavanjem između numera, ali neko iz publike mu je dobacio da priča kao u intervju koji je dao za Dotkom i Liman Crew (ko nije pogledao neka ode na njihove youtube kanale i sve će mu biti jasno – prim.ured.).

Nakon kratke pauze i promene dresova na binu poput “snežne oluje” spušta se Norther Revival i introom najavljuju početak svoje “teške” svirke. Momci već dobro uvežbani sviraju svoje pesme sa poslednjih EP-ova, a Sloba svojim hrapavim i teškim glasom razbija bubna opna prisutnima. Čvrsta i sirova ritam sekcija popunjena odličnim rifovima Aleksandra poput gromova udara svuda oko nas ostavljajući pepeo i žestoki miris paljevine. Momci su odsvirali par novih pesama što samo pokazuje da se već uveliko radi na novom izdanju, da li albuma ili EP-a saznaćemo u skorije vreme.

Na kraju mogu samo reći da su me i Lednik i Northern Revival prosto oduševili, ali da mesta napretku ima i da bendovi mogu još mnogo toga da kažu na našoj underground sceni, a i u regionu. Sloga, poverenje i ljubav prema onome što rade bi mogao biti vetar u leđa mladim bendovima da svako može vrednim radom postići što i oni!

« of 2 »

Do sledećeg javljanja uživajte na njihovim bandcamp stranicama!
https://lednik.bandcamp.com/album/celestial-monuments
https://northernrevival.bandcamp.com/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *