Metal slušaona i druženje s Draženom Vegom u Randevu/DANĐN Baru

13/02 (četvrtak)

Metal slušaona i druženje s Draženom Vegom

Festcamper Crew vas poziva na metal slušaonu i ugodno druženje sa svestranim glazbenikom, autorom i umjetnikom Draženom Markotićem Vegom, dugogodišnjim frontmenom legendarne splitske heavy metal skupine Vega te novoga benda Dražen Vega.

U četvrtak, 13.02.2020., s početkom od 21 h, imati ćete priliku poslušati sve zarazne pjesme s čuvenih Draženovih albuma –  dva koja je snimio s bendom Vega – “Iz sjene dubina” i “S trnom u srcu” te jedan s bendom Dražen Vega – “Krvarim od zabluda” te još nekoliko novijih hitova.

Iste albume moći ćete i kupiti na CD-u po veoma povoljnoj cijeni kao i tri Draženove uspješne knjige – “Egzorcizam ljubavi“, “Početak prošlosti” i najnoviju “Tajna djedove stare trešnje“.

O bendu :

DRAŽEN VEGA je novi bend Dražena Markotića, dugogodišnjeg frontmena splitske heavy metal skupine Vega.

Ideje za novi, nešto drukčiji materijal nastajale su godinama da bi se 2009. godine napokon počelo snimati i u studiju. Sve su pjesme snimljene u splitskom studiju „Spalaton“ i na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kao razlog nastajanja ovog benda, Dražen navodi, je taj što se novi materijal stilski i tematski nije uklapao u izričaj Vege. Radi se o obliku emocija u kojima i inače volim stvarati i za koje sam jedva dočekao da ugledaju svjetlo dana. Atmosfera kojom je prožet novi materijal je malo melankoličnija i tmurnija od one koja je vladala na albumima Vege. Nadam se da će vjerni fanovi Vege prepoznati iskrenost ovog materijala kao što su to znali prepoznati i u mom dosadašnjem radu. Također se nadam da će se baza fanova još povećati jer je svaki novi fan neizmjerno važan.

Bend je dosta koncertno aktivan na teritoriju Hrvatske i Srbije, a u planu je biti što više prisutan i ostalim dijelovima regije.

Već se, osim vlastitih koncerata i turneja, sviralo i kao gosti nekim većim imenima.

Početkom 2015. bend kreće na prvu ozbiljniju turneju koja se događa u Srbiji gdje se tom prilikom posjetilo oko 20tak gradova i koja je trajala 3 mjeseca. Interesantno je za spomenuti da je tada donešena odluka da se cijeli bend preseli u Beograd, kao bazu, pa da se od tamo radi tour. To iskustvo je bilo upravo onakvo kako i drugi bendovi opisuju svoje zajedništvo. Vrlo kreativno je kad bend živi zajedno, hrani se, izlazi, nada se, razočarava, planira sljedeće korake uz jutarnje kave i sl. Svim bendovima bi preporučili to iskustvo.

Veliki interes za bend je učinio da se gostuje u sve više TV i radijskih emisija. Definitivno je da se u Srbiji stvorilo i svakodnevno se stvara ogromna baza fanova i prijatelja benda. Tada se krenulo i sa aktivnostima po Austriji i tamo su se počele događati dobri kontakti i baza fanova. Kroz 2016 se nastavilo sa turnejama, snimljen je i video spot za pjesmu “Da sam suza” koji je pobrao sjajne kritike kod fanova, nastavilo se svirati po Austriji i Hrvatskoj. Odmah zatim pozvani smo da budemo gosti Ribljoj Čorbi u Sloveniji. 2017. godine izlazi novi spot, za pjesmu “Ruka sudbine“.

Postava u bendu:
Dražen Markotić (vocal)
Misel Akdogu (bubnjevi)
Eduard Kobešćak (gitara)
Toni Brzović ( bass )

Draženove službene Facebook stranice :
https://www.facebook.com/pg/DrazenVegaBANDPAGE/
https://www.facebook.com/Dra%C5%BEen-Markoti%C4%87-Vega-knjige-105372313524809/
https://www.facebook.com/Dra%C5%BEen-Markoti%C4%87-Vega-Wood-Tattoo-219385878633886/

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *