Karlovačka: Izložba fotografija đaka Karlovačke gimnazije

Šest mladih autorki, učenice Karlovačke gimnazije, prvi put izlažu zajedno. Bez pretenzija da ulepšaju stvarnost, one svojim fotografijama čine upravo to, ulepšavaju ga svojim stavom i pogledom, pogledom mladih, naoko bezbrižnih i radoznalih bića. Svakodnevica među prijateljima, portreti bliskih osoba, ali i putovanja u daleke zemlje. Videti svet njihovim očima retka je prilika da se na kratko vratimo kroz vreme i pogledamo iznova u svet kakav nas gleda iz njihovih fotografija.

Bez pretenzija da ulepšaju stvarnost, one svojim fotografijama čine upravo to, ulepšavaju ga svojim stavom i pogledom, pogledom mladih, naoko bezbrižnih i radoznalih bića. Svakodnevica među prijateljima, portreti bliskih osoba, ali i putovanja u daleke zemlje. Videti svet njihovim očima retka je prilika da se na kratko vratimo kroz vreme i pogledamo iznova u svet kakav nas gleda iz njihovih fotografija.” – Željko Mandić, profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Karlovačka“, Izložba fotografija učenica Karlovačke gimnazije, rezultat je saradnje Kulturne stanica Svilara, Karlovačke gimnazije i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Autorke:
Jovana Banjanin
Milana Mijić
Maja Bradić
Selena Bradić
Teodora Gvozdenac
Mila Popović

Mentor/saradnik na izložbi:
Jovana Popović Benišek, profesorka Karlovačka gimnazijaSremski Karlovci

Svečano otvaranje izložbe planirano je za 25.2.2020 u 19:30h, a izložba je za posetioce otvorena do 09.03.2020 u 18h.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *