Gitarsko veče u Domu kulture

Šta je Slušavac?

Slušavac je osoba koja konta i doživljava muziku na drugačije načine od prosečnog slušaoca. Žanrovski ograničen samo na kvalitet i spreman da svoje znanje podeli sa ostalima jer u tome je suština! Stoga je ova stranica posvećena svima vama koji razumete, a ujedno želite da i otkrijete i da podelite tu čarobnu vazdušastu tečnost zvanu muzika. Ovog puta, za sve ljubitelje gitarske muzike, predstavljamo prva tri autorska benda iz lokala:

LARSKA(KG) – Larska

Ovaj mladi, ali pak, prekaljeni, kragujevački trio kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock), i to u postavci, bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka i kisela upotreba efekata u osnovi podsećaju na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih, no Larska uspeva da doda lični pečat i dobro prodžara bubne opne. Nakon nedavnog nastupa u Beogradu se bendom “Stoned Jesus” i nastupa na “Hali Gali” showcase-u, i posle nešto više od godinu dana od poslednjeg nastupa pred novosadskom publikom, bend je spremio nešto dužu setlistu koja bi predstavila nedavno objavljeni album, koji će biti dostupan iste večeri i u fizičkom izdanju – CD i kaseti, a na listi će se naći sigurno i nekoliko novih pesama sa nadolazećeg drugog albuma koji je uveliko na pomolu.

STIFF BUSCEMI (PZS) – Stiff Buscemi

U pitanju je, mahom, instrumentalna muzika, često improvizovana, čiji karakter, u većoj ili manjoj meri, prožimaju Košave Deliblatske peščare, nošene strujom Dunava kroz Đerdap, sve do bliskog istoka, gde okupani Suncem emigriraju na zapad u potrazi za boljim sutra i bezbrižnijem prekosutra.

DOJO. (NS)Dojo.

Muziku Dunje Dačić, karakteriše netipična kombinacija vokalnih elemenata, koji stvaraju specifičnu atmosferu poput filmske, sa tradicionalnim pevanjem sa Balkana. Projekat je nastao početkom 2010. godine i do sada su, u obliku samizdata, objevljeni Endings EP, album Solstice i singl Mist koji se mogu naći na njenim Bandcamp i Soundcloud profilima.

ULAZNICE: 500 dinara, prodajom putem GIGSTIX prodajne mreže.

REZERVACIJE STOLOVA: poziv ili Viber/Whatsapp poruka na 0606001875 (svaki dan, osim nedelje, od 16 do 21h).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *