Proslava odlaska El Pr3zidente na bauštel u Njemačku!

Dođite 28.11. u klub Fest da sa braćom proslavimo odlazak na turneju u Nemačku!  ULAZ 300 dinara!

Pored El Pr3zidente, na svirci će nastupati i mladenburgški sastav FRAMEWORK, posle duže pauze i Predgrupa Meze. Dodjite da osetite vrhunsku energiju uz nenormalan gruv Bruklina!

 

Bend El Pr3zidente je nastao 2017. godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Pr3zidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi. El Pr3zidente je za nepunih godinu dana promenio znatno svoj sastav, sada ga mahom čine ljudi iz istog grada. Sadašnji sastav čine najkvalitetniji muzičari iz Mladenvca i Topole. Frontmen i osnivač je Luka Maksimović, drugi vokal Miljan Milosavljević, bas gitara Milan Đorđević, ritam gitara Dragan Mladenović, solo gitara Nenad Vještica i bubnjar Filip Fly Đorđević. Bend je krenuo sa jednim vokalom ali je odlučeno da se pridoda još jedan, upravo zbog energične muzike i brzih tekstova. Bend ima snimljen demo, na kom ima 5 pesama, a uskoro sprema svoj prvi album i nekoliko spotova.

Framework je autorski metalcore bend, koji izvodi pesme na engleskom. Bend je nastao 2002.godine i imao je zapažene nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji. Iza sebe ima demo snimak i osvojeno prvo mesto na V Šumadijskom demo festu 23.6.2006.god. u Kragujevcu. Poslednji nastup sa starom postavom imao je u klubu Danguba u Beogradu 2009. godine na “Battle of bands“. Nakon toga bend je prestao sa radom , a članovi benda su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard. Usledili su nastupi na festivalima i klubovima, a kao dokaz kvaliteta – osvojeno je drugo mesto na Leskovačkoj gitarijadi 2016.godine u klubu Murphy’s. Nakon toga bend prestaje sa radom. Početkom 2017.god. bend se aktivira sa novom-starom postavom i kao takav osvaja prvo mesto na Mini gitarijadi u Kraljevu 27.5.2017.godine. Nakon toga slede nastupi po klubovima i festivalima u Beogradu, Aranđelovcu, Požarevcu, Prnjavoru, Vršcu, Velikom Gradištu gde 26.8.2017.god. Framework osvaja treće mesto. Početkom 2018.god., bend je stigao do polufinala Prvog demo festa u Zemunu. Posebno bi istakli učešće na Beer festu 2018. na alternative stage-u, na Street art festivalu u Kraljevu 2017., kao i nastup na III Moonwalk festivalu u Pančevu.  Na 37.majskoj gitarijadi u Požarevcu, održanoj 02.05.2018.god., bendu pripada treće mesto. Aktuelno je, snimanje singla i spota kao i rad na novim pesmama.

Predgrupa Meze nam dolazi iz Beograda i svoj pravac nazivaju AntropoloskoGastronomski HARD CORE!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *