EVOLUCIJA uskoro kreće na mini turneju po Evropi

Protekla i ova godina su definitivno bile prelomne u radu švajcarsko-srpskog metal sastava Evolucija. Nakon što su 2018. objavili svoj album pod nazivom „Hunt“ i za svetsko tržište (za nemački Pure Steel Records), usledio je i niz koncerata po Evropi i regionu u okviru kojih su nastupili u Švajcarskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.

Da se radi o izdanju koje ne bi trebalo propustiti govori nam i podatak da je album „Hunt“ izabran za album godine (2018.) po mišljenju čitalaca nemačkog časopisa Cute and Dangerous. Zanimljivo je da je bend sticajem okolnosti (i pomalo planski) veći trag i medijski proboj ostvario na evropskoj nego na domaćoj i regionalnoj sceni. Uspesi koji su postigli su im otvorili neka nova vrata te će Evolucija nastaviti da koncertno promoviše svoj poslednji album i u narednom periodu.

Evoluciju čeka, može se reći mini turneja koja će obuhvatiti četiri datuma i tri države. 6. septembra u Sankt Peterburgu i 8. u Moskvi nastupiće kao podrška „hevi metal kraljiciDoro, dok ih 4. oktobra očekuje nastup u Minsku kao predgrupa bendu Children of Bodom. Poslednji nastup rezervisan je za 8. novembar u Cirihu (na neki način na domaćem terenu) gde će nastupiti kao glavni bend večeri. O tome kako je došlo do ove svojevrsne mini turneje Dragiša Marinjes, frontmen benda kaže: „Veliku ulogu u tome je imalo to što je naš album proglašen za album godine u Nemačkoj. Tako smo postali interesantni booking agencijama. Odmah nakon toga smo svirali sa grupom Necronomicon, zatim Goat Hell Festival u Puli. U međuvremenu smo potpisali za Alpha Omega Management i stvari tako digli na jedan viši nivo. Na našu veliku radost oni rade odlično i profesionalno svoj posao.

O predstojećim nastupima Dragiša je dodao: „Za nas je velika čast da nastupamo sa tako velikim imenima. Pruža nam se mogućnost da našu muziku predstavimo što široj publici i na taj način dođemo do novih fanova. I medijski smo sve više zastupljeni na većim svetskim portalima, časopisima i radio stanicama. Naravno, ne zaboravimo da su ovako veliki nastupi za bend i jedno veliko iskustvo. Pauzu između nastupa koristimo da radimo na novom albumu.

Podsetimo, bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. godine basista Dragiša Marinjes. Muzički Evolucija je sazrela u krajnje slojevitoj mešavini simfo i gotik metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta. Godine 2007. objavili su album prvenac „Baklja slobode“, za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It. Novo poglavlje u Evoluciji nastupa 2014. kada se Dragiša sa suprugom Ilanom seli u Ćupriju gde okuplja novu postavu.

Marta 2017. izlazi drugi album na srpskom jeziku „Igra počinje” (takođe za TIOLI), a tačno godinu dana od toga i na engleskom pod nazivom „Hunt”.

Novosti u vezi benda možete pratiti putem njihovog sajta http://www.evolucija.org/ ili facebook stranice https://www.facebook.com/evolucijaofficial.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *