“Mad Sinatra Crew” – Live@SoulPeddler

Za vikend sam morao malo da promešam karte i umesto metal punk hc svirke izabrao sam nešto drugačije. Pretpostavljam da će mnogi pomisliti da sam bio na novim zvezdama graJnda ili da sam išao u Laze Telečkog ulicu na ultra mega turbo folk narodnjake. Zamalo iako mi je neki glas govorio “Idi okušaj sreću, fotkaj gole grudi i dupeta, nema leba od underground scene!”. Malo je i falilo da dam žmigavac kod Njegoševe i skrenem udesno, a i totalno, međutim stara metalska čuka opet je izvojevala pobedu nad silama zla koje pokušavaju da me navedu na pogrešan put. Nastavih putem pravednika i dođoh do novog mesta u našem malom gradu tj. SoulPeddler-a. Većina vas je već podobrano obaveštena da je to novo mesto na našoj underground sceni, jeste da je preko mosta tj. na Slanoj bari, ali ajde zažmurićemo na jedno oko i zanemariti lokaciju.

Veče je bilo predviđeno za malo drugačiju vrstu muzike. U pitanju je bilo tematsko trip-hop, rap, rock, funky veče. Kao gosti večeri najavljeni su bili Mad B, Sick Sinatra i MinJah Crew. Jedini predstavnici ove scene u NS-u koliko sam ja upoznat, ali možda grešim pošto im nismo dovoljno posvetili pažnje.

Svirka je bila zakazana za 21h, ali, kako smo mi novosadisti poznati po tačnosti, kasnila je dobrih sat vremena. Nećemo cepidlačiti pošto je odziv publike bio sasvim zadovoljavajući, ali prave rezultate prebrojavanja očekujemo od našeg ministraaaaaaaa……. (oteli mi tastaturu dok sam ovo kucao, prim. ured.)

 

Mad B su novi bend na NS sceni i ovo im je bio prvi nastup pred širokim auditorijumom. Sick Sinatra je već poznat novosadskoj publici, što važi i za MinJah Crew. Ono što krasi ova tri benda je profesionalnost muzičara, dugogodišnje bavljenje muzikom i dobar scenski nastup. Lično ja ne mogu reći da volim tu vrstu muzike, ali kada je dobra atmosfera i masa te ponese i te kako mogu da uživam. Više bih voleo da je gitara malčice glasnija i sirovija (malo da vuku na Faith no More fazon- prim. ured.). Oko tri sata koliko je trajao nastup bendova brzo prođe kada se dobro zabavljaš i uživaš u muzici.

Ovaj događaj je obeležen i video zapisom, ali bilo je malih tehničkih problema i upoznavanja sa kamerom videćemo kada će se pojaviti u etru. Ovo je prvi događaj gde LC ekipa pored fotoapata koristi i kameru za snimanje. Malo je i publika kvarila svojim upadima u kadrove, ali ne možeš im zameriti. Mladi su naučiće jednog dana…


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *