“Veče novih i starih singlova” – Buč Kesidi u Dom b612

Iako spadam u onaj deo publike koji večito po malo kasni na svirke, sinoć sam u 22 h stigao u solidno popunjen Dom b612 gde je trebalo da se održi promocija hit singla “Nema ljubavi u klubu” pančevačkog dvojca Buč Kesidi. O njima sam i ranije slušao ali sve dok na dvestadvojci nisam čuo tu pesmu, nisam se ozbiljnije zainteresovao za njih. Kakva greška… Levoruki elektro indi rok duo, kako sebe definišu, iza sebe ima EP “Španska serija” iz 2015-e i debi album zanimljivog naziva “Posesivno-ospulsivni hospul” iz 2016-e. Prošle godine u novembru izbacuju singl “Nema ljubavi u klubu” kao najavu sledećeg albuma, i on ih direktno lansira na vrhove nekih od najvećih top listi.

Nastup je počeo u 23h numerom “Draga?“. Nisam ni primetio, Dom je bio skoro pun. Prvi red su uglavnom zauzele nasmejane devojke koje su igrale u ritmu hitova “Šta da radim s tobom” , “Čekam te” i “Stani! Stani!

Pesmu zbog koje sam i došao su izveli na samoj sredini večeri i publika i dvojac su konačno pronašli zajednički jezik. Posle lajv verzije, definitivno sam postao fan ove ekipe. “Nema ljubavi u klubu” dobija skroz novi smisao kad se čuje uživo. Duhovitom opaskom bubnjara Zorana “Da je vas sve više, a nas sve manje” primećujem da ovaj izgleda zamalo trojac nastupa bez basiste.
Nakon skoro sat vremena, bend je bio spreman da privede kraju promociju ali zapaljena masa, među kojima i ja, je bila toliko glasna sa “Bis ! Bis ! Bis !” da nisu imali drugog izbora, nego da nam odsviraju jos 2 pesme.

Pored stvari sa debi albuma, momci su nastup upotpunili sa 2 pesme “Subota” i “Kada đuskanje ne pomaže” koje će se naći na novom albumu, i time nam jasno stavili do znanja da vredno rade i da će on brzo ugledati svetlost dana.
Ko nije bio, ne zna šta je propustio…


 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *