Brutalna nedelja nas čeka od 26.11 do 01.12.

Beogradski speed/thrash metal bend Prisoner se vraća u Zrenjanin sa novim izdanjem. U pitanju je eponimni EP koji će predstaviti bend u potpuno novom svetlu, a na koncertu će uz novi materijal biti svirane i dobro poznate pesme sa prvog albuma. Kao gosti će nastupiti dobro poznati zrenjaninski metalcore bend Forgotten Scream koji je prošle godine objavio svoj prvi album pod imenom Changes.
Početak: 22 časa
Ulaz: 200 dinara
https://www.facebook.com/PrisonerSerbia/
https://www.facebook.com/WeAreForgottenScream/

 

MH Concerts i Serbian Hellbangers
Ponosno predstavljaju

ALESTORM + Skálmöld
28.11.2018. Dom omladine, Beograd

Škotski “pirate” metalci Alestorm osnovani su 2004. godine u Pertu. Od samog početka karijere privukli su javnost i pridobili fanove svojim pristupom heavy/power metalu koji je prepun folk uticaja, te piratskim temama. Do sada su uknjižili pet albuma od kojih je poslednji No Grave But the Sea izašao prošle godine za Napalm Records. Bend je upravo s tog albuma spot za numeru „Alestorm” snimio u Srbiji, odnosno zemunskom klubu Fest od strane domaće produkcijske kuće iCode. Do sada radili turneje sa bendovima poput Kamelot, Sabaton, Epica, Dragonforce, Finntroll, Eluveitie i prokrstarili su planetom više puta. Takođe, nezaobilazna su atrakcija na gotovo svim većim metal festivalima širom sveta.
Konačno, u sklopu svoje najnovije turneje susrešće se i sa svojim fanovima u Srbiji.

Specijalni gosti na koncertu biće islandski folk viking metalci Skálmöld koji privlače sve veću pažnju medija i fanova, kako u svojoj rodnoj zemlji tako i širom sveta. Na koncertu u Beogradu bend će promovisati svoj najnoviji album Sorgir koji će se u prodaji pojaviti 12. oktobra pod okriljem Napalm Records iz Austrije.

Tekst: Serbian Metal Portal
Ulaznice su u prodaji:
1.900din – specijalna akcija prvih 50 kom
2.400din – pretprodaja
3.000din – na dan koncerta
Prodajna mesta: Gigstix, Eventim, Mungos

 

Kako izgledaju događaji koji okupljaju samo najbolje iz oblasti vizuelnih umetnosti, muzike i književnosti? DO JAJA. Zato dođite u Kulturni Centar LAB u četvrtak 29. novembra i pogledajte/poslušajte koje to umetnike magazin Symposion okuplja u novom izdanju!

Ulaz je 100 dinara.

Symposion Exhibition // SHOP
Symposion je jedinstveni kulturni magazin koji balansira na samim granicama vizuelnih umetnosti, književnosti i muzike. Trenutno izdanje bazira se na “Bio-Trash” manifestu i bilingvalno je (na engleskom i mađarskom), a predstavlja radove umetnika: Geza Ricz, Davor Gromilović, Attila Stark i Aleksandra Waliszewska. Ekipa iz Symposiona pravi i printove, bedževe, majice i druge predmete koristeći artwork iz magazina, koje ćete moći i da kupite u KC Labu!
Symposion

Bitef Smrti
Audio vizuelni projekat osnovali su 2012. Predrag Vitner iPetar Mitric. Oni prave muziku na analognim instrumentima, uređajima i mašinama, uključujući kasetofone, sintove, radio talase i semplove na pločama. Većina zvuka pravi se na licu mesta tokom live nastupa, što podvlači improvizacioni koncept. Bend je nastupao na različitim mestima, kao što su Muzej savremene umetnosti u Novom Sadu, klubu Močvara u Zagrebu, Kosztolányi Dezső pozorištu u Subotici, Novo Doba festivalu u Beogradu… U poslednje vreme, bend nastupa sa eksperimentalnim saksofonistom Tiborom Takačem.
BITEF SMRTI

 

Senshi – Koncert u Novom Sadu
Powered by Streetwise Novi Sad

Posle uspešne Japanske turneje, novosadski ragga metalci nastupiće prvi put u Srbiji! Koncert će se održati 30.-tog novembra u Crnoj Kući, a ulaz je simbolicna donacija. 🙂

Šta dobijate kombinacijom metal muzike, rege rap-a, i tradicionalnih Japanskih instrumenata?
Bend Senshi (Senši; Japanski: Ratnik).

Senshi se rodio iz projekta za video igru sa Japanskom tematikom na kojoj je Adam Rakić (vokal) radio. Igra nije uspela, ali je metal muzika za igricu koju je komponovao Dalibor Rajk ostala, pa je Adam u svom prepoznatljivom stilu repovao preko muzike iz igre i okačio na Youtube.
Ubrzo nakon toga oformljen je Senshi.

Prva pesma odlazi viral na Twitter-u, dobija 6000 retweetova i oko 200.000 pregleda za 2 dana. Sa novom postavom: Srđan Toljagić (gitara), Szabolcs Szecsei (bas gitara), Aleksandar Savić (bubnjevi) i petim članom iza kulisa Borko Simić (tekstovi), bend daje pun gas, za 1 godinu postojanja snima album, 6 spotova, i bez ijednog nastupa uživo uspešno crowdfunduje dvonedeljnu turneju u Japanu.

Uz originalnu ideju, veliki trud i pomoć kako starih prijatelja, tako i novih prijatelja iz Japana, Senshi ima jednu ozbiljnu priču, koja tek počinje.

Facebook/Twitter/Instagram: senshitheband
Youtube: https://goo.gl/6Bf4Yn
Oficijalni streaming/download linkovi albuma: https://linkco.re/gFG83Ggv

 

Feedback predstavlja dva fenomenalna beogradska benda u petak 30.-ti, meseca novebra:
Vizelj i ŠAJZERBITERLEMON

Vizelj je beogradski rok bend čiju trenutnu postavu čine Veljko Milinković (gitara/ vokal), Aleksa Nedić (bas/ vokal) i Nikola Bajčetić (bubnjevi). Bend, pored izuzetnog talenta i umeća, karakterišu i nesvakidašnja fizička lepota i obdarenost članova kao i neprevaziđena spiritualna i duhovna čistoća, a muzički pravac u kojem stvaraju kritičari nazivaju “transcedentni rokenrol“. Vizelj je u svetu poznat i kao “najbolja balkanska grupa još od Bijelog Dugmeta“.

Šajzerbiterlemon su Ana Đurović na bubnjevima, Mario Marković na basu i pratećim vokalima i Jovan Sibinović – gitara i lead vokal. O njima kažu: “Ima tih nekih bendova koji se s vremena na vreme pojave u moru sličnih/generičkih/istih i jednostavno uspeju u onome što će mnogi svrstati u red izmišljanja tople vode, ipak, voda ovih momaka i cure je nešto toplija i premda su uzori i uticaji neizostavna stvar u današnjem rokenrolu, njihov način i pristup nije pusta mimikrija nego krvožedni ugriz do kosti preko vena i krvi.

Ulaz: 300 RSD

 

Petak, 30.novembar – Invasion from the EastKlub KB Požarevac
Svirka dva brutalna metal benda Kymera i Obscured!

Kymera
Kymera je metal bend iz Osijeka, nastao krajem 2006. godine. Do danas iza sebe imaju 2 albuma, Stillborn (2013, Miner Records) i Craving The Unreachable (2017, Miner Records) i jedan demo. Bend gotovo da nije menjao postavu od svog formiranja, izuzev bubnjara, te danasnju postavu cine Ivan Pripuzić (vokal), Ivica Šimunović (gitara), Krunoslav Perić (bass) i Tihomir Mor (bubnjevi). Bend je prepoznatljiv po svojim energičnim nastupima i žestokom atmosferom.

Obscured
Obscured je metal bend iz Novog Sada, nastao 2005. godine. Iza sebe imaju veliki broj izdanja, Obscured (Demo, 2006), When Darkness Comes (Promo EP, 2009), Tears Ov Nergal (Singl, 2016), i dva albuma, When Darkness Comes (2010, Samostalno izdanje) i The Plague Within (2013, Miner Records). Bend trenutno radi na trećem albumu. Trenutnu postavu benda čine Károly Burai Khargash (vokal i bass), Predrag Andrejević (gitara) i Tara Kerac (bubnjevi). Glavna odlika benda je prepoznatljiv i brutalan scenski nastup.

Cena ulaznice simobličnih 200,00 dinara

 

Nakon nešto više od godinu dana, u bečejski klub Zombi ponovo dolazi jedan od naših najboljih black metal bendova, KOLAC iz Zemuna! Njihovi specijalni gosti biće srbobranski sludge metal sastav Acidfather, a karte ćete moći kupiti na ulazu u klub po ceni od 150 dinara.

 

Decembar 01. u zrenjaninskom klubu “Mitraljez” od 22h, upad 150 dinara, nastupaju dva benda.

The Valley – Hardcore ekipa iz Subotice. Drugi put u Zrenjaninu od svog nastanka 2012. pa na ovamo. Prošle godine su izbacili album “Never give up“. Koncertno prilično aktivni širom regiona. Svoj muzički dominantni hardcore pristup upotpunjuju kombinacijama u rasponu od punk-a do old school thrash-a
https://www.facebook.com/valleythe
https://thevalleysuhc.bandcamp.com/releases

Desolation – Dobro poznat Zrenjaninu kako muzički tako i fizički. Nastaje 2014. i predstavlja naslednika zrenjaninskih groove metal i metalcore bendova koji su naš grad stavljali na mapu tokom cele dekade 2000ih. Iako relativno mlad bend, članovi su i te kako iskusni u ovom poslu s tim da je sada malo tehnikalniji svirački pristup nego na ranijim projektima. Takođe prošle godine su iznedrili svoj prvenac “Pieces of Humanity“, a već neko vreme se radi na pripremi novog albuma kojeg nećemo sada ovde da spojlujemo…
http://desolationserbia.com/
https://www.facebook.com/desolation.zr/
https://youtu.be/FItzMkCZpMs

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *