Ponovo radi BIOSKOP – Filmski Front produžio rok za slanje filmova na 21.09.

Zbog velikog interesovanje, Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front produžio je rok za slanje filmova.

“Pristigao je veliki broj filmova, a posebno iz regiona. Na tragu smo da oborimo rekord Fronta i zato smo produžili rok za slanje filmova na 21. Septembar”, objašnjava predsednica Kino kluba Novi Sad, Nina Latinović.

Festival, koji se u našem gradu tradicionalno održava poslednjeg vikenda u oktobru, prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove. Uslovi konkursa su da maksimalna dužina filma bude 30 minuta i da je produciran ove ili prošle godine.

Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Pored horor filmova koje smo prikazivali iz ponoći, naša publika ove godine može da očekuje i program dugometražnih dokumentarnih filmova, kao i filmske radionice. Takođe, ove godine uvodimo još jedan dan, pa će festival trajati do nedelje“, rekla je Latinović.

Za više informacija o prijavljivanju filmova posetite zvaničan sajt festivala (filmfront.rs). Upravo putem sajta film svi mogu prijaviti putem u jednu od dve zvanične selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.

Filmskom Frontu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti šesnaesto izdanje, a uprkos teškoćama u finansiranju i preobražajima koje je festival prošao, organizatori najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *