Novosadski bend Polywhy singlom “Scalp Me” najavio album “Wanton Psalms”

Bend Polywhy iz Novog Sada objavio je singl pod nazivom “Scalp Me”, s kojim je najavio predstojeće LP izdanje “Wanton Psalms”, koje je u planu za 12. septembar.

Polywhy je post-hardcore/mathcore/noise sastav iz Novog Sada, koji je nastao početkom 2019. u obliku instrumentalnog projekta. Sastav je prošao kroz brojne promene u postavi, i konačno rane 2023. finalizovao svoju formu kao trio, sa Endrju Stivensom na vokalu i basu, Markom Dulićem na bubnjevima i pratećem vokalu, kao i Vladimirom Lermajerom na gitari.

Photo: Olga Mitić

Muzika benda predstavlja mešavinu haotične i agresivne strukture mathcorea, prožetu melodičnim segmentima post-hardcorea ranih dvehiljaditih, te kombinujući sve sa blackgaze i noise elementima.

“Numera “Scalp Me” odabrana je kao singl iz razloga što smo smatrali da će ista najbolje prikazati sve ono što sleduje na budućem izdanju, odnosno fuzija post-hardcorea i mathcorea sa elementima blackgazea i noise rocka. Za snimanje je bio zadužen Luka Matković iz studija Citadela u Beogradukažu iz benda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *