Snaga – nov singl i video slovenačkih indie-rockera Lelee

Lelee, slovenački heroji jadranskog indie-rock zvuka, u novu školsku godinu ulaze punom snagom i to sa novim singlom i videospotom za pesmu Snaga, koji je izašao 28.8.2023. za
slovenačkog izdavača Moonlee Records.

Lelee svoju novu pesmu posvećuje svim ženama sveta, i svima onima koji se tako osećaju. Snaga je neke vrste himna lepšem ali nikako ne i manje snažnom polu, koja slavi haos, ohrabruje i dovodi u pitanje sve opšte prihvaćene standarde lepote. Inspirisani dokumentarnim filmom Gap-Toothed Women kultnog američkog režisera Les Blanka, bend je pesmu napravio bukvalno u jednom dahu.

Lelee su novi singl snimili u Cosmosonics Studiu u Ljubljani, a snimatelj i producent je ponovo Uroš Milkić, sa kojim su sarađivali već na svom debitantskom albumu “Čuka bije pumpa” (Moonlee Records, Ill in the Head Records, 2021). Videospot su Lelee uradili sami, u DIY duhu, uz odobrenje režiserove porodice za upotrebu originalnog materiala iz filma.

Praznik lepote i sreće, u kojoj se instrumenti prepliću i vokali medjusobno ohrabruju – to je glavna ideja ove snažne i istovremeno nežne pesme koju nam Lelee poklanjaju kao srce na tanjiru.

Budući Lelee koncerti:
1.9.2023 @ Ljubljana, Kino Šiška – Festival Tresk (SI)
2.9.2023 @ Novo mesto, Pank u mestu (SI)
1.11.2023 @ Beograd, KC Grad (RS)
2.11.2023 @ Bitola, tba (MK)
3.11.2023 @ Skoplje, MKC (MK)
4.11.2023 @ Kragujevac, SKC (RS)
5.11.2023 @ Niš, Feedback (RS)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *