Danga predstavlja treći video-singl “Urlik”

Alternativni rock bend Danga predstavlja treći video-singl Urlik” sa debitantskog EP izdanja “Prvi Rez“. Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Ovaj bend stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku.

Urlik” je pravi primer agresivnije strane benda, ali i najočigledniji primer snage koju poseduje Andrein vokal. Ovo je jedna dinamična vožnja koja se kreće između muzičkog oslikavanja dve strane ljudske prirode: one koja žudi za promenom i one koja bi radije zadržala status quo. Pesma je posedovala nekoliko verzija, ali je za njen konačni oblik zaslužan Sergej Sokolov koji je radio kao producent na celokupnom EP izdanju, ali imao i veliki udeo u aranžiranju ove pesme.

S obzirom da pesma odiše gorštačkom atmosferom kako u tekstu, tako i u muzici, kao logično rešenje se nametnulo da spot bude realizovan u prirodi i prikaže svu njenu moć i lepotu. Marko Jocić je u videu uspeo da u potpunosti isprati kontraste kojima pesma odiše. S jedne strane on postavlja fascinante pejzaže koji kao da su snimljeni na drugoj planeti, a s druge ređa mirnije kadrove koji savršeno dopunjavaju meditativni karakter određenih delova pesme, da bi na kraju sve na izuzetno neočekivani način eksplodiralo.

Danga je prethodno objavila singlove “Mozak mi se zaledio” i “Samožderi“, a do kraja godine objaviće još jedan video-singl čime će biti kompletirano debitansko EP izdanje ovog benda.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *