PROTO TIP I SITZPINKER //SKCNS Fabrika 26. maj

Dva ambasadora Hali Gali kolektiva, proto tip i Sitzpinker, nastupaju u Novom Sadu u petak 26. maja u SKCNS Fabrici. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/  kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice na biletarnici Fabrike iznosiće 1000 dinara. Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Biće novih pesama, biće gostiju i hitova, biće energetskih pražnjenja, vrištanja, horskog pevanja i ljubavi. Baš puno ljubavi. Ako ste u oktobru bili na prvom novosadskom Hali Galiju na ovom istom mestu, znate šta vas očekuje.

proto tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas, vokal). Prvi EPStrah od izvesnog” objavili su 2017. godine (Slušaj najglasnije), a kao jedan od bendova-osnivača Hali Gali kolektiva, bili su prisutni na kompilaciji iz 2019. godine sa numerom “Pad“. Debitantski studijski album “s ivice sanjanja” (Pop Depresija/Kišobran) objavljen je krajem februara uz fantastične recenzije širom regiona. Reprezentovali su Srbiju na MENT festivalu u Ljubljani, a nastupiće i na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Foto: Nenad Vujanović

Sitzpinker čine Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EPPodlo poštovanje” snimili su 2018. godine, a kao jedan od osnivača HaliGali kolektiva, pojavili su se na kompilaciji sa pesmom “Metanoja“.  Singlovima “Da li“, “Sudan” i “Mustang” najavili su prvi album i usput otkrili pravac u kojem se bend kreće, a sva tri singla postali su regionalni hitovi. Sitzpinker će debitantski album objaviti do kraja 2023, a takođe ove godine nastupaju na Arsenal Festu.

Foto: Ilija Marjanović

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *