Fucktor (ex 02) Reunion u osvajanju “Sloboda”

Legendarna kruševačka prog-rok postava Fucktor 02 prošlog meseca je u izdanju Take It Or Leave It Records-a, na digitalnim platformama, objavila reizdanje debi albuma „Kud plovi ovaj brod?“ iz 1995. godine, kao i nikad publikovani drugi album „Sloboda“ iz 2018, dok je u isto vreme veliki deo originalne postave obznanio da kreće u novu inkarnaciju pod imenom Fucktor Reunion. Uz novi početak stiže i novi video singl, načinjen za naslovnu temu drugog albuma “Sloboda“.

Spot je snimljen u kultnom kruševačkom rok klubu “Zamajac“, u čijem podrumu bend održava svakodnevne probe. Kompletan posao oko realizacije video klipa (snimao, montirao, producirao) odradio je Bojan Biočanin.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je danas, kao i na početku karijere, frontmen grupe Miloš Mitrović: “Gostovao sam na drugom albumu i otpevao pesmu “Sloboda” koja je odabrana za novi početak Faktora. Poznajemo se 30 godina – 1993. imali smo prve zajedničke koncerte, da bi ’94 snimili prvi album. Bend je nakon nekoliko godina prestao sa radom, jer sam ja iznenada odlučio da se više ne bavim muzikom. Ljudi su u međuvremenu radili sa Aleksom Petrićem, sjajnim momkom i pevačem, sa kojim su i snimili drugi album. Vratio sam se ponovo okupljenoj ekipi jer je ipak to ona najiskrenija energija koju osećam.”

Zatim sledi i bendovsko promišljanje o poruci samog singla: “Ima li slobode? Odavno smo postali robovi svega. Novca, medija, šoping centara, zdravstva, školstva, svega… samo što su neki robovi toga svesni, a neki ne. Oni svesni se “otimaju” i bune. Podižu glas želeći da promene nešto. “Sloboda je stanje u kojem subjekt može delovati bez prisile i zabrane. Položaj čoveka potpuno suprotan slobodi je ropstvo”. To je neka definicija, jel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *