Čuka bije pumpa, recenzija albuma LEELEE

Leeelleeee! prema definiciji Vukajlije predstavalja uzvik uzbuđenja ili zaprepašćenja u južnoj Srbiji. Evo poslušah “Čuka bije pumpa” i mogu samo da vam kažem Leeeleee! koliko je ovo dobar album. Devet sjajnih i ispoliranih pesama koje prijaju uhu, srcu i umu i najavljuju proleće. Svežina mi je prva asocijacija za ovaj album, svežina izazavana odmerenom preciznom svirkom, tekstovima dovoljno dubokim za mentalno plivanje negde u nemirnim morima između obala optimizma i samoispitavanja.

Sama činjenica da tek u 36. sekundu albuma čujete prvi udarac doboša a prethodno zvuk kontre koja se čuje vrlo čisto već najavljuje produkcijsku virtuoznost na vrlo viskom nivou, zaista sve pohvale za produkciju, vrlo vrlo dobro urađen posao. Svaka pesma je odlična, svakako bi izdvojio par favorita a to su: “Fasciniran” lagana stvar koja se ušunja u uvo a da skoro i niste primetili, pitka poput kvalitetnog belog vina. Po meni “Kratkog daha” je već hitčina koja udara odmah na prvu loptu i ne ostavlja vas ravnodušnim, ne nikako, ova stvar me je odmah kupila i turam je na svoju playlistu odmah. “Čudo“, “Poželuvam” i “Kopnež” takođe  svojim slatko-gorkim nutrijentima hrane dušu sluašaoca gladnog kvalitetnog inide-rocka.

Čuka bije i pumpa i stalno radi, LEELEE nas podseća na higijenu unutrašnjeg vida kako vrckavim đuskajućim ritmovima tako i melanholičnim momentima čineći ovaj album širokim, kompaktnim i prijatnim. Veliko bravo za LEELEE i ovo sjano stvarenje, čekamo vas live da uživamo.

Jozo Vrana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *