Predstavljavo vam predvodnika svojevrsnog novog vala u Splitu bend Djigibaoo!

Splitska je scena iznedrila nekoliko zanimljivih novih imena poslednjih godina, a kao jedan od predvodnika tog svojevrsnog novog vala u Splitu je definitivno bend Djigibaoo. Četvrtim singlom „Žuti mjesec“ potvrđuju konstantan rad i još jedan korak napred u mnogim aspektima. Dosada su se predstavili sa singlovima „I tu te se sitin“, „Krug“ te „Cao bao“, a ovom pesmom donose nešto malo drugačije i žešće od stila s kojim su se predstavili publici protekle godine. Bend je to kojeg zasigurno nije lako žanrovski svrstati u određenu skupinu dok za sebe govore: „Naša muziku je sve što smo ikad čuli i osetili, a naši su tekstovi zbirka priča koja se dogodila nekome od nas ili nekome bliskom nama“.

Pesma „Žuti mesec“ snimana je u novootvorenom Cec Production studiju na Klisu talentovanog producenta Marina Cecića koji je zaslužan i za mix pesme dok je pesmu producirao gitarista benda Antonio Šabić. Za vrlo intrigantan, kreativan i zanimljiv spot zaslužni su režiser Marino Vrca te snimatelj Stipe Ninčević koji zajedno potpisuju produkciju i montažu. Tekst potpisuje frontman i vokal Petar Stolnik, dok je za muziku zaslužan celi bend koji uz Petra i Antonia čine Ivan Malenica na bas gitari, Tomislav Ćurić na bubnjevima i Melina Lakoš na klavijaturama i back vokalima.

📸 @barbaracolak.photo

Mladi splitski sastav novim singlom najavljuje novo poglavlje u radu i ubrzo objaviti i prve datume letnjih koncertnih aktivnosti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *