Dani SPENSa prošli uz odlične koncerte

U subotu je u zapadnom holu SPENS-a održan muzički maraton povodom četrdesetog rođendana poznate novosadske hale. Usled propisanih mera zbog Kovida, program je počeo već u podne nastupom benda 5 minuta slave, koji je hitovima ’’Lenka’’, ’’Vojvodina’’ i ’’PMS’’ taman zagrejao publiku i pripremio je za Zbogom Brus Li.

Harizmatični frontmen Slavko Matić samouvereno je gospodario binom, pumpajući dobru energiju numerama ’’Tuča u kafani’’, ’’Kokainka’’ i ’’Nikad’ nemoj plakati zbog ljubavi’’, a publika mu se horski pridružila u klasicima ’’Ladi Ladi Lom’’ i ’’Zasedi za Zvonka Bogdana’’.

Photo: Aleksandra Ignjatović

Sjajna atmosfera nastavila se već sa prvim taktovima pesme ’’Momci se vraćaju u grad’’ Atheist Rapa, koji su nizali hitove – ’’Blu trabant’’, ’’Pritilend’’, ’’Wartburg limuzina’’ i ’’Grbavci’’ samo su još jednom potvrdili tridesettrogodišnji status jednog od najtraženijih live bendova u Srbiji.

Photo: Aleksandra Ignjatović

Kako je vreme odmicalo, hol se sve više punio fanovima koji su, uprkos snegu i praznicima, došli da podrže svoje favorite. Milan Mumin, lider Love Huntersa, započeo je svoj nastup pesmom ’’I Feel’’ i savršenom kombinacijom melanholije i brutalne poetike zadobio prisutne ’’na keca’’. ’’There’’, ’’Never Grow Old’’, ’’The End’’ i ’’Love Is Hell’’ obojile su ovo post
Božićno veče i napravile sjajan intro za nastup Dece Loših Muzičara.

Photo: Aleksandra Ignjatović

Beogradska šestorka je nastupila kao headliner umesto najavljenih Psihomodo Popa, koji su zbog bolesti članova od Korone, morali da otkažu nastup. Momci su se svojski potrudili da odmene zagrebačke kolege i odličnom set listom oduševili prisutne – ’’Konji ritma’’, ’’Ljubomora’’, ’’Vlade Divac’’, ’’Ljubav’’, ’’Prolećni dan’’ i ’’Dobar dan’’ doveli su atmosferu do usijanja i pokazali se kao savršen izbor za kraj ovog maratona. SPENS je na pravi način proslavio četrdeseti rođendan i opravdao titulu kolevke dobrog rock’n’roll zvuka.

Photo: Aleksandra Ignjatović

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *