AmanZaman u kolaboraciji FokusKingom donosi novu muziku

Danilo Marinković iz sastava AmanZaman, pritajenost svog benda u poslednjih godinu dana, iz svima dobro poznatih razloga, iskoristio je za generisanje novih ideja. Iako u odmakloj fazi novog albuma, dok nove stvari ne ugledaju svetlost dana što se tiče konkretno benda AmanZaman, tu je još nekoliko interesantnih projekata, a jedan od njih je upravo objavljen.

EP “Steppaz” predstavlja krunu višegodišnjeg prijateljstva Ivana Andrijaševića (FokusKing) i Danila iz benda AmanZaman i sadrži pet pažljivo selektiranih dub/liquid traka prošaranih reggae i rasta zvukovima.

Ovo izdanje je naboj pozitivnih poruka i ritmova, stvoreno da vas natera na đuskanje. Dostupan je za streamovanje na Youtube-u, preuzimanje na Bandcampu, a vinyl se može naručiti putem društvenih mreža AmanZaman.

FOKUS meets AMANZAMAN – STEPPAZ (Official playlist)
https://youtube.com/playlist?list=PLWYIBvrg1CiKNOiVTA5m-bKZNwDqhrlv5

Ivan Andrijašević pod pseudonimom FOKUS od 2003. godine pravi i pušta muziku u setovima koja je jednostvna, bez mniogo efekata i zvučnih bibilioteka. Pesme često pečatira semplovima balkanskog pondeblja u adaptaciji modernih okvira, iako su generalno inspirisane instrumentalnim raggae i dub zvukom.

Do novih singlova sa predstojećeg albuma benda AmanZaman, podsetimo se singla kojim je bend svežio svoju fonoteku tokom pandemijskog leta, uz Danilovo hitno deportovanje iz Brazila nazad u Srbiju!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *