“Da li su svirali pesme unazad ili su se prilagodili većini?” – Polywhy, Projections & Bulka – SoulPeddler

Predstavljamo vam 3 novopečena instrumetalna benda: Polywhy, Projections i Bulka. Ova svirka bila je od monumentalnog značaja za sva 3 benda jer im je to prva zvanična klupska svirka u Novom Sadu (nekima čak i prva svirka uopšte). Povodom toga uradili smo tri mini intervjua i galeriju fotografija sa nastupa.


Bulka:

LC: Šta to bi sa vama večeras?

Nismo valjda toliko loši bili? Šalu na stranu, ova svirka je bila prepuna divne atmosfere i emocija. Pošto je svaki bend na ovoj svirci nov, pojavilo se mnogo prijatelja i poznanika od svakog benda, pa je postojala i velika doza intimnosti. Tako da na pitanje: “šta je to bilo sa nama večeras” publika zna najbolje, jer smo mi bili u oblacima.

LC: Prilagodite se većini ili ostati drugačiji?

Oba, ali je po nama najbitniji šarm benda i radoznalost slušalaca. U današnje vreme, sve se više istražuje i eksperimentiše sonično i postavljaju se nove granice žanrovski/muzički, tako da ima muzike za svakoga. Mi smo “progresivan” rock/metal koji ima mnogo agresivnih, jakih delova ali imamo i dosta atmosferičnih, funky i “lepih” delova koji se mogu svideti i ljudima koji nisu upoznati sa ovakvim žanrom muzike. Tako da smatramo ako bend ume da spoji oba sveta, i odsviraju to na svoj način, imaju formulu za uspeh.

LC: Kada ćete svirati pesme unazad?

Sa obzirom koliko umemo da ih zakomplikujemo ne bi nas čudilo da napišemo neku palindromsku pesmu koja se može svirati i od napred i od nazad. Mislimo da su trenutne pesme dovljan poduhvat za nas, pogotovo jer ih menjamo skoro svaku probu. Tako da moramo prvo njih dovesti u red a onda ćemo da se igramo.

LC: A šta dalje?

Šta dalje? Dobro pitanje… Trenutno smo u gužvi jer moramo što pre snimiti pesmu za Muzičku ŠaNSu, za koju smo snimili i spot sa fenomenalnim ljudima uz projektong tima, već pomenutog projekta. Posle toga nas očekuje svirka u Subotici sa Subotičkim bendovima Projections i Coil. Očekujemo da će svirka biti jednako dobra, ako ne i boja neko ova u Soulpeddleru. Posle Subotice, u martu, učestvujemo u polufinalu BUNT Rock festivala, za to se moramo pošteno spremiti, pogotovo jer moramo praviti ogromne izmene na našim pesmama kako bi se uklopili u njihov raspored. Posle toga smo slobodni (ili bar mi mislimo tako), znajuci nas, organizovacemo jos neku svirku u Novom Sadu, i tražićemo neke domace, možda i strane, festivale gde bismo mogli da sviramo.


Projections:

LC: Šta to bi sa vama večeras?

Ovo večeras je bila naša prva svirka u Novom Sadu, a druga svirka uopšte. Možemo reći da smo prezadovoljni kako je sve ispalo, od međusobne saradnje svih bendova, tonca i organizatora pa do publike koje je bilo više nego što smo očekivali!

LC: Prilagodite se većini ili ostati drugačiji?

Ne bismo svirali to što sviramo da želimo da se prilagodimo većini, tako da je odgovor ostati drugačiji.

LC: Kada ćete svirati pesme unazad?

Mi već snimamo pesme unazad pa ih na probama opet okrenemo. Ovakav način rada je nama najefikasniji.

LC: A šta dalje?

Jedva čekamo da ponovo dođemo u Novi Sad, ovo je bilo nezaboravno iskustvo! Za dalje nemamo konkretan plan ali znamo da ne treba da prestanemo ovo.


Polywhy:

LC: Šta to bi sa vama večeras?

Večeras je bila oproštajna svirka za sve naše drugare.

LC: Prilagodite se većini ili ostati drugačiji?

Potpuno subjektivna stvar, bitno je da je iskreno!

LC: Kada ćete svirati pesme unazad?

Da.

LC: A šta dalje?

Biće svega!

« of 3 »

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *