“Da li su mjetalci pohrlili na Čolu u arenu ili su žrtvovali svinje, ne znam…” – Death Squad Fest vol.2

Minulog petka, na Dan (bivše) Republike, u Božidarcu, održao se Death Squad Fest vol.2 . Svoje umeća na bubnjevima i gitarama, iznelo je 5 bendova: Kobold (speed/thrash Bg), Xsus (Proressive Death metal, Bg), Garlic (Goth, ZR), Rapidorce (Thrash metal, Bg) i gosti iz Mađarske Skore (prog metal-rock).

Nije manjkalo ničega: ni masnih rifova, sočnih solaža, duplog bas bubnja, a ni hladne pivetine. Jedino čega je manjkalo je publika. Da li su metalci pohrlili na Čolin koncert u Areni ili su žrtvovali svinje (karbinjanje kako bi rekli somborci – prim.ured.),  ne znam. Znam da se publika lako mogla izbrojati i da većinom vremena nije bilo više od 40-ak ljudi. I oni što su bili, bili su uglavnom uspavani, toliko da ih je Elio Iz Kobolda pokušao podmititi trzalicom onog ko bude napravio šutku. Delimično mu je i uspelo, par momaka se počelo šutati ispred bine, ali ni to nije dugo potrajalo. Iako malobrojna publika ( bilo nas je 37 u jednom momentu), nije izostalo headbangovanja. Rifovi su bili prilično masni, te ni ja nisam odolela a da ne pustim kosu i ne zamahnem par puta. Vrat me još uvek boli…

Nije bilo nijednog razloga a ovakvu slabu posećenost ovom odličnom festivalu: nit je kiša padala, nije bilo ni hladno, a cena ulaznice i više nego pristupačna, čitavih 300din. Nadam se da na Death Squad Fest vol.3 neću moći da izbrojim publiku i da će sam festival postati još bolji.

Sve u svemu:

Svirka: odličan 5
Organizacija: odličan 5
Publika: SEDI, JEDAN!

« of 2 »

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *