„Donji Dio Neba“ naziv je prvog video singla benda The Bechar5

Bend The Bechar5 je nastao 2012. godine kao proizvod ideje četiri mlada čoveka koja su želela da naprave kvalitetan pop-rok cover bend sa kojim će moći da nastupaju po klubovima i festivalima. Prvu postavu su činili: Boris Mrišić (vokal), Miljan Sredić (gitara), Mario Rujević (gitara) i Damir Knežević (bubanj).

Članovi benda su već u tom trenutku imali veliko dugogodišnje iskustvo u različitim autorskim projektima i bendovima. U početku je bend svirao isključivo kao akustični sastav. Ubrzo nakon osnivanja počele su da se nižu klubske i festivalske svirke širom regije i BIH. Broj svirki se svake godine znatno povećavao, tako da je u proseku bend svirao oko 100 svirki godišnje, što ga je obeležilo kao najaktivniji bend u ovom delu države. Javile su se i prve ideje o autorskim kompozicijama, međutim tempo nastupa nije dozvolio da se te ideje realizuju. Uskoro su se desile i prve promene postave, te je na mesto bubnjara došao Nenad Dobrijević.

Od 2017. godine bend funkcioniše u tom sastavu. Godina 2021. je donela neke nove ideje, i predstavlja pravu prekretnicu što se tiče funkcionisanja benda. Celi koncept koji je bio od osnivanja je izmjenjen. Primljen je još jedan novi član Aleksandar Sedlar u ulozi bas gitare. Koncepcija benda više nije bila akustična svirka, nego se prešlo na standardnu rok postavu sa električnom gitarom. Uskoro je dend počeo da snima prvu autorsku pesmu pod imenom „Donji dio neba“. Snimljen je i prateći video spot uz numeru.

Donji dio neba predstavlja život onakav kakav jeste sa svim svojim dobrim i lošim stranama. Poruka pesme je da se ljudi trebaju držati zajedno, jer samo tako će moći lakše da prevaziđu sve nedaće koje život nosi sa sobom i da na kraju izađu još jači. Spot je sniman 2021. godine na vise lokacija u Prijedoru i Banja Luci. Za realizaciju  je bio zadužen Mladen Marijnović koji je ujedno režirao spot, a u spotu se pojavljuje i Kristina Lepki.

O spotu:
Video produkcija: Mladen Marjanović (produkciska kuća Šira Slika)
Audio Produkcija: Ninoslav Tiki Dobrijević (Digital Boyler Studio)
Muziku,tekst i aranžman potpisuje sam bend The Bechar5

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *