Ploho & Lepša Brena zajedno u SKCNS Fabrika

Ruski post-pank bend iz NovosibirskaPloho, nastupiće 16. februara u SKCNS Fabrici. Uz njih će nastupiti i novosadski bend Lepša Brena, najpoznatiji i najuspešniji arhitektonski pop bend u regionu i šire.

Lepša Brena su bazirani u Novom Sadu, koncertno su aktivni od kraja 2019. Do sada su izdali mini album Bacači pogleda (2020), LP Prazni gradovi plešu (SKCNS, 2020), kompilaciju; (2022) kako i seriju samostalnih singlova. Trenutno pripremaju svoj drugi album.

photo by Lea Bodor

Za njihov pristup muzici karakterističan je elektronski obogaćen zvuk sa primesama novog talasa, mračnog synth popa i coldwave-a te žestokih plesnih ritmova. Ono što Lepšu Brenu čini jedinstvenom pojavom na sceni jesu arhitektonske i urbanističke teme koje obrađuju u svojim tekstovima, koji tematizuju odnos čoveka sa različitim prostornim fenomenima, kao i pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova.

Ulaznice su u pretprodaji od 11. januara online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.000 dinara, a redovna cena u pretprodaji iznosiće 1.200 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.500 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *