Hrast – novi spot KOIKOI u radničkom limbu

Beogradska indie-rock atrakcija KOIKOI je za single “Hrast” izdala četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma “Pozivi u stranu” (Moonlee Records), kojeg je u produkciji Vrabac Film snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pesmu Hrast, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja. Reditelj spota, Nikola Stojanović, objašnjava: “Kroz proces i obilaske lokacija, pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i besni što su napušteni i zaboravljeni.
KOIKOI komentarišu: “U Hrastu smo pokušali da dočaramo atmosferu među zaverenicima ili lovcima. U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih
semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta.

Nikola Stojanović dodaje: “Tekst Hrasta nas je inspirisao za “narativ” spota, koji je začudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i, poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svetla, dinamična, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom.

Producentska ekipa Vrabac filma zaokružuje: “Zaboravljeni radnici i rock’n’roll muzika, mrtvi, u bolnici, traže reanimaciju (i spas od zaborava)”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *