Bendovi Po Kratkom Postupku i Pogonbgd nastupiće 16. decembra u Novom Sadu u Crnoj kući

Bend Po Kratkom Postupku je nastao 2002. godine u Beški. Prva ozbiljna postava se ustalila u leto 2005. a prvi demo sa 6 autorskih pesama snimili su 2006. Bend počinje s redovnim svirkama po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru „Hit KaravanaRadija BGD 202. Tokom leta 2009. je spremljen materijal za prvi album.

Oktobra 2009. ulaze u studio „Matrix“ (Veternik) i snimaju prvi album „Iz prve ruke“. Na ovom albumu su se našle i dve pesme („Svi na ulice“ i „Istina“) snimljene u studiju „Headroom“ u B.Petrovcu za kompilaciju „DEMOnstracija mladosti vol.2“. Album je postavljen za „free download“, a kasnije ga je preuzela i online etiketa „Hi-Gain Records“.

2012. snimaju EPSve po spisku“ koji može da se preuzme kao „free download“ sa web-portala „Nocturne magazin“. Slede promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim letnjim festivalima.

U novembru 2014. bend snima EPU raskoraku“ u studiju „Shockroom“ (Sr. Mitrovica). Album je objavljen početkom februara 2015. pod etiketom nezavisne izdavačke kuće „SlušajNajglasnije Rec“.

Tokom 2018. u studiju „Socijala“ u Novom Sadu, bend snima 10 pesama koje su se našle na albumu „Slika i Neprilika“.

Bend Pogonbgd je punk/rock’n’roll bend iz Beograda, nastao 2004. godine. Iza sebe ima tri studijska albuma – „U samoodbrani“(2011), „Moji heroji“ (2012) i „Pogonophobia“ (2017).

Osim toga bend je objavio dva singla („Armija“, „Blok rok“), takođe, zajedno sa grupama Kamene kare i Napalm Job, učestvovao je na kompilaciji „Trostruki prelom“, koja je početkom godine objavljena na vinilu.

U prethodnih 18 godina Pogonbgd se istakao iskrenim i jakim tekstovima, kojima dominira ulična tematika i atmosfera kao i prepoznatljivom energijom na live nastupima.

Bend je zabeležio veliki broj klupskih i festivalskih svirki u Srbiji i regionu, između ostalog Pogon je bio deo Arsenal festa, nikšićkog Lake festa, Exita, Belgrade Beer Festa, Pank parade, lučanskog Sabora Roken rola… Uz manje promene na mestu bubnjara, postava benda ista je od osnivanja: Sale – vokal/gitara, Dime – bas/vokal, Marko – gitara/vokal, tokom leta 2022. Pogonu se na bubnjevima pridružio Miloš.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *