Quasarborn spotom “Ne možeš imati sve” najavljuje treći album

Beogradski metal bend Quasarborn objavio je svoj prvi singl i spot na srpskom jeziku pod nazivom „Ne možeš imati sve“.

Ovom pesmom najavljuju treći album koji se očekuje početkom iduće godine, a bend do sada iza sebe ima dva izdanja „The Odyssey to Room 101“ i „A Pill Hard to Swallow“, kao i video snimak koncerta u klubu Drugstore. Za realizaciju spota zadužena je dugogodišnja prijateljica i saradnica benda, Jovana Uzelac. Quasarborn postoji od 2016. godine, iako tandem Luka Matković (gitara, vokal) i Marko Danilović Tihi (bubnjevi) svira zajedno još od malena. Bend se ponosi time što sve realizuju u sopstvenoj režiji – za produkciju, snimanje i zvuk je zadužen Luka, a za vizuelni aspekt benda, dizajn i grafike Tihi. Bend se može pohvaliti i mnogobrojnim koncertima u regionu (pogotovo ove godine kao podrška legendardnom sastavu Eyesburn), festivalskim nastupima (EXIT, Overload, ETEF…), kao i evropskom turnejom 2018. godine.

Osim što je ovo naša prva pesma na srpskom jeziku, pored toga mi je posebno draga jer ruši žanrovske okvire metala još više nego naš dosadašnji rad“, rekao je frontmen benda Luka Matković. „Naš prvi album je bio dosta utemeljen u treš metal zvuku, drugim albumom smo te „okove“ malo razbili, a sada, sada mislim da smo ih se sasvim oslobodili i to me jako raduje. Ne mogu da zamislim da u nekoj ranijoj fazi benda imamo ovakav moćan i melodičan refren. Takođe, ovaj album je nastao najorganskije, razmena muzičke energije između članova benda je na najvišem nivou do sada i mislim da se to baš oseća, mislim da je ovo najautentičnije izdanje Quasarborn-a do sad. Što se tiče tematike, tekst pesme je dosta inspirisan Ničeovim delima, a pogotovo zbirkom „Volja za moć“. Svi mi u životu tragamo za nekakvim smislom, a lično sam verovanja da ne postoji univerzalni smisao, već da ga svako od nas sam stvara kroz svoje svakodnevne borbe.

Bend odmah nakon ovog izdanja kreće na novu evropsku turneju sa svojim bratskim bendom Alitor. Očekuju se koncerti u Nemačkoj, Češkoj i Sloveniji, a početkom iduće godine i velika promocija novog albuma u Beogradu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *