Koncert danskog doom metal benda Saturnus, 13. novembar, SKCNS Fabrika

Danski doom metal bend Saturnus nastupiće 13. novembra u SKCNS Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu novi album “Before the Storm”. Na turneji ih prati britanski bend Esoteric koji se smatra jednim od osnivača funeral doom metala.

Saturnus je osnovan 1991. godine kao death metal bend, a svoj autentični zvuk i stil kalibrirali su mešanjem melodičnog death/dooma sa primesama gothic metala, čistim vokalima i atmosferičnim recitovanjem. Od poslednjeg albuma “Saturn in Ascension” bend je intenzivno svirao na turnejama i prošao je kroz nekoliko promena u sastavu. Po prvi put od 2012. godine, bend je spreman da predstavi svoj novi album pod nazivom “Before the Storm”, koji je željno iščekivan među pravim poznavaocima melanholičnog doom metala.

Britanski bend Esoteric već trideset godina pomera granice jačine zvuka. Od zapanjujuće mračnih duplih albuma iz 90-ih “Epistemological Despondency” i “The Pernicious Enigma”, do ekspanzivne epike koja obeleževa njihov nedavni opus “The Maniacal Vale” i “Paragon of Dissonance”, nikada nisu odustali od svog početnog cilja – da puste zvučni haos na nepripremljene slušaoce.

Krajem 2019. izlazi njihov najuspešniji album do sada, “A Pyrrhic Existence” koji predstavlja kulminaciju 27 godina beskompromisne posvećenosti njihovoj sviračkoj veštini koja se ogleda u slojevitim kompozicijama punih detalja i visokim nivoom muziciranja, potpune tame i melodijske raznolikosti.

Ulaznice su u pretprodaji online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa, po ceni od 2.000 dinara.  Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 2.500 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *