MUSIC POCKET GIGS 2 – Samostalni Referenti, Fusnote i Bunker 13 u Somboru

Zajedničkim koncertom bendova Samostalni Referenti (Beograd), Fusnote (Sombor) i Bunker 13 (Novi Sad) 30. jula u somborskom klubu Zanzibar nastavlja se turneja Music Pocket Gigs. Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od gradova će svirati lokalni bend kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Koncert u Somboru posvećujemo nedavno preminulom somborskom muzičaru Peđi Maćušu, klarinetisti sastava Neozbiljni Pesimisti. Samostalni Referenti su prvi beogradski ska bend. Njihov zvuk čini mešavina ska i pank muzike, sa izraženim deonicama trube i trombona koje su pojačane violinom i harmonikom. Izdali su jedan album The GreaTESTIS Hits, ali važe za jedan od ska bendova koji najduže postoji i najaktivniji je u Srbiji i regionu. Na sceni su 26 godina. “Ne fermamo nikoga, a ni nas niko ne ferma. Sem publike. Izdali smo album posle 15 godina, volimo da popijemo, volimo rostilj, fudbal i muziku. I uskoro izdajemo novi album.

Fusnote su somborski sastav koji glasno postavlja pitanja i obrađuje socijalno osvešćene teme. Fusnote dodatno objašnjavaju ili upućuju na dodatno objašnjenje. Fusnote su funky hip-hop atrakcija sa živim instrumentima, koju krasi velika energija i tekstovi koji udaraju pravo u čelo. Bend je osvojio treće mesto na ovogodišnjem Bunt Rock Festivalu.

Bunker 13 je bend čija je muzika protkana iskrenom emocijom i energijom ozbiljnog garažnog benda. Kombinuju alternativni punk rock sa notom grunge žanra, koji stilski osciluje od ambijentalne suptilnosti do pozitivne rok agresije.

Nastupi prepoznatljivi po upečatljivom vokalu koji podržavaju eksplozivne gitare, distorzirani bas i energični ritam bubnja. Lirika je inspirisana socijalnim i društvenim motivima. Do sada su objavljena četiri singla, a bend se nakon pauze od dve godine ponovo nalazi na radnom koloseku. U planu je finiš prvog albuma, a i novi singl koji bi bio interpretiran i video materijalom.

Subota 30.07. klub Zanzibar, Sombor
Cena karte će iznositi 400 RSD i biće naplaćivana na ulazu.
Medijski partner UnderGRAND radio

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *