Revolution predstavlja novi stari dragulj domaće HC scene

Autentičan Hardcore domaći, Novosadski, Srbski, kako god hoćete, proživljen i preživljen devedesetih ali ponovo rođen dvadesetih. Tridesetak godina evolucije i revolucije, sabijena borba od mladalačkih dana do zrelih godina u moru nepravde, skršenih snova i izbora između manjeg i većeg sranja i zato Inside Out piči, krlja, prži, razvaljuje, poliva, urla, oslobađa i prepoznaje. Album koji su dugo čekao konačno je došao sa deset stvari, tj. 9 + intro.

Početak albuma je rifovani puls, srčani “intro“-marš koji magnetično podiže čulo sluha do nivoa tenzije ko pred fajt. I onda u drugoj pesmi odmah fajt, naslovna stvar “Revolution” o životu i smrti, o žrtvi za bolje, o tome da se svet ne menja na Twiter-u nego na ulici kad se dobija po pički, četir-pet akorda, kečina ritam i dva vokala dva besna psa. Sledi malo sporijeg ritma “Crushing emotions” stvar koju svako prepozna jer od oproštaja do zaborava stoji bar jedan rat, Inside Out ogrubeli od života u Srbiji itekako to znaju, ko to prepozna u pesmi biće mu još bolji album. Sledi sjajni “Rebuild” koji govori o tome šta znači živeti hardcore, ova stvar je poput zajebanog virusa, odlična pouka ove stvari prenosi se šutkom (bliskom kontaktom) i vazduhom (koji je pun buke) uz uslov da imate izdržljive uši i mozak tvrdog jezgra.

Your Support” sledeća stvar sa Revolucije ćera vas na skakanje toliko da gvođže ispada iz hemoglobina, na ovom mestu album se još više penje više da vas spremi za storiju od jebenim devedesetim. “Shattered dreams” (Fucking 90s), centralna stvar sa albuma, zakucavanje mentalnih eksera u čelo koje je mnogo eksera i polomilo, zvuci rata (jebote, ko je ovo preživeo iscima se na ove zvuke) i zvuci otpora ludilu, svedočanstvo jednog lošeg vremena opsano hardcore estetikom. Logičan nastavak sledi stara već legendarna “I seek justice” ludi HC rolerkoster u maskirnoj uniformi koji miriše na švercovani benzin i bensedin i pijanost sa osamnaest besnih godina.

Slede “Streets are ours” kao “Your life your choice” gde se vidi ozbiljan pristup produkciji, zvuk činela, divota bas linije, efekti krika i zvonca na početku a zatim i ritam gitare kasnije pokazuje da je ovaj album dugo klesan a zatim ozbiljno poliran i sve pohvale i za ovu tehničku dimenziju ovog sjajnog ostvarenja. Za kraj “Their right” snažna i čak pomalo nostalgična stvar zatvara ovaj sjajni album.

Muzički polu-strogo definisan žanrom i zvukom devedesetih a produkcijski profesionoalno urađen Revolution predstavlja novi stari dragulj domaće odlične HC scene. Album Revolution sastava Inside Out predstavlja svojevrsni Házi Feladat što bi se reklo domaći zadatak, jer ima iskustvenu težinu, konciznu definisanu priču, istorijsko-sociološki kao i lični kontekst. Ovaj album se čini da je zakasnio ali ustvari došao je u pravo vreme. Ništa još nije gotovo, borba još traje…do poslednje sekunde. A šta je drugo logično…nego hardcore…

Jozo Osovina

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *