“Seme” je bačeno! – Bend Nula objavio novi video singl

Spot za pesmu SEME, beogradskog benda NULA sa predstojeceg albuma SO ZEMLJE se pojavio na Youtube! Album izlazi 13. maja za Geenger records (digitalno izdanje), Three Moons Records (kasete) i Via Nocturna records (CD).

Inspirisan sumornošću i čemernom atmosferom beznađa teskobnih palanačkih predgrađa, duševnim i duhovnim nemirima koje svi oni izazivaju u pojedincu, kao i tmurnim vajbom nasleđeno sužene svesti koja tu nastaje i obitava, bend Nula je rođen pukom srećom susreta jednodušnih pojedinaca koji su u takvim sredinama, nažalost, proveli svoje mladosti.

Združeni oko zajedničkih muzičkih i životnih eskapizama, oni su pokušali i pokušavaju da urođeno teški i iskonski izraz egzistencijalne strepnje sublimiraju kroz podjenako groznu, prljavu, ali i introvertnu i katartičnu muziku, namenjenu da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda.

Nula gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *