I ne treba “Ništa skriveno” da bude, car je go!

Zdrava hrapavost vokala u saradnji sa reskim zvukom gitare, aktuelno-večna priča o sukobu svesnog pojednica sa propadajućim svetom, ništa skriveno, sve rečeno-osvirano, sjajan i odličan album sastava Rulja Inc. Rokčina i rolčina u svom najboljem maniru, već vrlo poznati rifovi, ali atmosfera opet upakovana na odličan i veoma svež način.

foto Jovan Vidaković

U moru (možda pre prljavom bazenu) razblaženog rokenrola i elektro pop sranja domaće scene “Ništa skriveno” sastava Rulja Inc dolazi kao vrlo potrebno osveženje. Deset stvari jednostavnih naziva, oštrih tekstova sa vrlo jasnim porukama od kojih bih izdvojio nekoliko.

Kavez” prvo, koji počinje sjanom ritam sekcijom (pohvala za produkciju takođe) a zatim sjajnim gitarskim rezovima, pa onda vokal sa ozbiljnim stavom, razrada teme, podizanje i refren tipa “show me how to live“. Tu je i “Ne dam” sa opet istom porukom o neprihvatanju opšteprisutne nepravde, kontrolisani bes koji maršira u sporijem ali svakako žestokom ritmu .”Zvezda” kao središnja priča albuma sa sve saksofonom, stvar koja ovom albumu predstavlja terasu sa predivnim pogledom i pokazuje da je bend muzički širok koliko i dubok. Za kraj tu je i “Odlazim” sjajni kantri bluz začin koji ovaj album čini još raznovrsnijim i pikantnijim.

foto Milica Simić

I ne treba ništa da bude skriveno, car je go! Živeo rokenrol, bravo za Rulja Inc koja ovim albumom skupljajući krhotine istine u šizofrenom mozaiku sadašnjice ipak donosi optimizam i nadu. Slušamo se Bože zdravlja uskoro uživo.

Rulja Inc. je rock n roll bend iz Lazarevca, album su izdali za izdavačku kuću Multimedia Music, koji se nalazi na svim relevantnim striming servisima, a još uvek se čeka na fizičko izdanje albuma u vidu diska.

Bend trenutno čine 4 člana i to su:
Ivan Simić :Vokal, gitara
Marko MIlutinović: gitara
Vuk Stojanović: bas gitara
Dejan Anočić: bubnjevi.

Jozo Gavran

You may also like...

1 Response

  1. Stef says:

    Odlican tekst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *