Bend Xena objavili novi spot “Pasivna agresija”

Alternativni rok bend Xena predstavlja “Pasivnu agresiju”, novi video singl.  Spot je rađen u saradnji sa Kulturnim centrom Rex u okviru projekta Bez Buke – Muzička soba. Režiju, kameru i montažu potpisuje Tanja Drobnjak, dok je Vladan Điri Vasiljević doslovno išarao sve postprodukcijom.  Pesma je trenutno dostupna na Youtube kanalu benda i Bandcampu.

Pasivna agresija budi žurku iz koje nastaje revolucija. Ovo je pesma o osvešćivanju, o našoj borbi. Tražimo da ostanemo i očuvamo sve ono što smo ovde nasledili. Jer scena ne sme da nestane. Tražimo buku i rokenrol. Nakon što smo dobili željenu težinu i melanholiju, pesmu završavamo agresivno kako bismo umesto tačke, stavili jedan veliki znak uzvika na celu priču.

Xena kao autorski bend nastaje marta 2021. objavljivanjem debi singla pod nazivom Delirijum. Njihovu energiju prepoznao je selektorski tim Femixete9, pa se pesma ubrzo nakon objavljivanja našla na ovoj kompilaciji. Bend nosi naziv po antagonisti kultnog crtanog filma Code Lyoko sa čijim se likovima poistovećuju. Dok su ostali članovi u fazi pronalaženja sebe, muziku i tekstove potpisuju Ana i Darko Konstantinović.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *