Riječki metalci Mamut objavili spot “Kruna” i najavili debi album

Mamut je alternativni metal bend osnovan u Rijeci 2017. po završetku snimanja materijala za svoj prvi EPFreak Show“. Nakon nekoliko promena postava, serije koncerata, i drugog EP izdanja “Mrtvi Idoli“, Mamut završava pripremu terena za svoj prvi studijski album. Bend je u aprilu izbacio prvi spot za pesmu Nihilist i sada se vraća s drugim, poslednjim singlom Kruna kojime najavljuje izlazak debitantskog albuma.

Pesma Kruna izvrće značenje krune kao simbola moći u simbol degeneracije. Kroz ovaj singl, bend priča priču o kretanju osobe u krug, nemogućnosti izlaska iz petlje i silasku u ludilo. Glavni osjećaji koji se vežu uz ovu temu su anksioznost, izolacija i propast. Osim što je idealna reprezentacija zvuka celog albuma, ovo je prva pesma gde gitarist Mamuta, Borna Žderić preuzima ulogu pevača sa svojom fantastičnom izvedbom na refrenima.

Tekst za pesmu potpisuju Borna Žderić i Ivo Jurčić, a muziku celi bend. Spot je režirao Ivo Jurčić, a za snimanje, montažu i editing spota zaslužna je Hana Barić, dugogodišnja saradnica i prijateljica benda. Ovim singlom takođe se najavljuje izlazak prvog albuma Nihilist koji izazi 30.10. preko Snaga Recordsa. U svojoj celosti, Nihilist se bavi životom u nihilističnom društvu i izlaskom iz zečje rupe nametnutih vrednosti. album su tokom 2019. i 2020. snimali Borna Žderić i Miran Milić u studiju Palach u Rijeci, miksanje i mastering potpisuje Alberto Bandino iz studija Cut Fire na Sardiniji, a dizajn omota albuma Zdravko Lovrić iz Detestor Graphics.

Mamut čine gitaristi Borna Žderić i Ivo Jurčić, te ritam sekcija Nino Šafar na bassu te Rok Božić iza bubnjeva.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *