“Zora” je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord

Zora” je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord, odnosno prvi nakon njihovog dvostrukog albuma “Inkartani/Jutro nije bajka” objavljenog 2015. godine. Nastavili su saradnju sa zagrebačkim producentom Vedranom Kovačićem – Belim iz Chicken Studija, ali i početak saradnje s izdavačkom kućom Croatia Records za koju su potpisali ekskluzivni ugovor i najavili novi studijski album.

Žestoka rock poslastica nazvana “Zora” otkriva nam njihov svet očaran žestokom gitarom i tamnom ritam sekcijom, ali i gromoglasnim vokalom frontmena Dalibora Farčića.

Jako sam sretan i zadovoljan što imam tu sreću i privilegiju nakon više desetljeća provedenih u raznim labirintima zvuka bendova, izvođača, pa često i zarobljen negdje između euforije i depresije, ponovo stvarati i promovirati svoj rad. Zajedno sa svojim ljudima u Luxus Lordu, a koji su zbilja vrhunski glazbenici i entuzijasti, uživam u tom procesu stvaranja možda i više nego ikad prije. Puno nam znači suradnja s Croatia Recordsom, jer kad najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj prepozna tvoju glazbu onda to ima težinu i velika je potvrda za sve ono što radimo“, kaže Dale koji je napisao muziku i tekst, a uz njega aranžman potpisuju basista Stjepan Galić – G i bubnjar Franko Silić – Frenky.

Photo by Doringo

Da bi dočarali svežinu zvuka ustali su u zoru i snimili spot s cenjenim rediteljem Dinkom Čvorićem poznatijim i pod aliasom Doringo koji je s njima već i ranije sarađivao.

Ovo je kao novi početak i praktički je najava za još pjesama koje privodimo kraju pa i album koji će sljedeće godine ugledati svjetlo dana. Pazili smo na svaki detalj, snimali bubnjeve u velikoj sali Centra za Kulturu na Korčuli, izvodili posebne egzibicije sa snimanjem gitara, dio u Zagrebu, dio na otoku, koristeći opremu koja je unikatna, budili se u zoru i teglili opremu na vrhu kule Fortece da bi krenuli sa snimanjem videa kad počne izlaziti sunce. Druga lokacija je bila Ražnjić (Lumbarda) u podne kad sunce ubija, a treća Samograda (Račišće) za najljepši zalazak. Ultra naporna, ali i odlična avantura. Bez Vedrana Kovačića i Dinka Doringa te puno prijatelja i poznanika teško da bi išta od svega toga bilo moguće“, ističe Dale.

Photo by Doringo

Luxus Lord postoje od 2005. godine, a cilj im je tada bio u alternativni, odnosno progresivni rock zvuk usaditi hrvatski jezik, što baš i nije slučaj na našoj sceni. Da je u pitanju idealna kombinacija dokazuje i popularnost među publikom, te brojni nastupi koje su imali u Hrvatskoj i izvan nje. Tu se svakako ističe i nastup pre Slasha iz Guns N’ Rosesa na Šalati.

Zora” je idealna za pozornice, zatvorenog ili otvorenog tipa, stoga ne sumnjamo u njezino skorašnje izdizanje iz pepela i na koncertima koji bi trebali uslediti, ako to korona kriza dopusti.

Nadamo se povratku starog normalnog i koncertima. Kad dođe do toga bit ćemo spremni!“, poručuju Luxus Lord.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.