“Pobeda je biti čovek” novi album Killo Killo Bande

Da, da, pobeda je biti čovek, lepo kaže KilloKillo Banda na svom novom sjajnom veselo-osvešćujućem albumu. Evo u Julu 2021. godine stiglo nam je novih 12 pesama, dvanaest novih sagledavanja lično-unutrašnjih i spoljno društvenih pitanja upakovanih u pitki rege zvuk.

Killo Killo Banda na novom albumu, na zabavan način objašnjavaju šta znači biti čovek: biti “Umoran ko ker“, biti spreman da te napadne “Kirija“, biti svestan da “Rastu mi dlake“,  ali opet biti spreman da se ponudi “Srećko“. Treba nam ovaj med u loncu žuči kojom smo okruženi i siguran sam da će publika usled prirode potrebe za srećom apsorbovati ove pesme, lako kao gutljaj mohita na Štrandu. Takođe, na ovom albumu gde pesme možete uzbrati i mirisati ih ima i pesama koje zahtevaju malko da se zaroni.

Tajna” nam donosi unutrašnje emotivno implodirajuće  reakcije i ovom albumu svojom rasterećenom dubinom daje divni novi nivo. Ali “Tajna” nije usamljena tu je i njen poluludi brat koji se zove “Gubitak poverenja” i koji je neraskidivo vezan za nju. Triptih ovih sjajnih pesama upotpunjuje “Lance pokidaj” klasična rege himna koja se po senzibilitetu nadograđuje na prethodne dve pesme i preti da bude hit makar lokalni.  Neću pomenuti ostale pesme (jao da i “Čista magija” je sjjjaajjna!!) ali i one su zaista sjajne i ovako lepo poslagane i producirane harmonično objašnjavaju filozofiju “Biti čovek“, ukoliko razumete i osećate glavnu poruku ovog albuma već ste pobedili.

Preuzeto sa FB

U ovom raštimovanom vremenu  album “Pobeda je biti čovek” dolazi kao mala nada, mala lokalna pobeda,  malo da nas naštimuje. Neka ovaj album bude mali zaklon od talasa loših vesti kojim smo zapljuskivani svih ovih godina. Živi nam i zdravi bili Killo Killo Bando, čekamo svirke da cirkamo i da đuskamo zatvorenih očiju sa dragim ljudima u sporom ritmu.


Jozo Vrana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *