Danga predstavlja debi singl “Mozak mi se zaledio”

Alternativni rock bend Danga objavio je prvi video singl “Mozak mi se zaledio” kojim najavljuje debitantsko EP izdanje “Prvi Rez”.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku. Njihovo debi EP izdanje “Prvi Rez” snimano je pod producentskom palicom bubnjara benda Sergeja Sokolova u studijima 3×2 u Pančevu, Down There Studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan.

Prvi singl “Mozak mi se zaledio” govori o emotivnom stanju čoveka koji je toliko obuzet besom, da nije u stanju ni da prati svoje misli, a kamoli postupke. Glavni uzrok njegovog nespokoja leži u akumulaciji negativnih osećanja, a spot koji su zajedničkim snagama snimili direktor fotografije Nemanja Đorđević, gitarista benda i scenarista Mladen Milošević i Milena Gojković, koja glumački iznosi celu radnju, verno dočarava taj nemili proces, predstavljen kroz seriju svakodnevnih promašaja i malera.

EPPrvi rez” će izlaziti u narednom periodu metodom singl-po-singl na Youtube kanalu benda Danga. Prva prilika za publiku da čuje pesme s ovog izdanja biće u zemunskom Klubu Fest 5. avgusta, gde će Danga nastupiti s bendovima Stain i The Doomsday.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *