“Let’s rock again!“ – Povratak “Wind Rock Fest-a” u Vršcu

Usled pandemije Covid-19 virusa, stopirane su bile sve aktivnosti oko organizacije festivala. Sada kada je nadamo se, ova situacija za nama, a Vi da ste dobrog zdravlja, možemo vas obradovati informacijom da će se “Wind Rock Fest” u Vršcu održati! I to u terminu od 29.07. – 01.08.2021. godine. Pod motom “Let’s rock again!“ mesto festivalskog ostaje i dalje isto, Vršačko jezero.

Manifestacija koja je pre par godina, okupila veliki broj publike, na odličnim koncertima, održaće se i ove godine, u organizaciji UGGood Energy” iz Vršca. Ono što je novo, to je promena naziva manifestacije u “Wind rock fest“, jer po čemu je Vršac poznat ako ne po vetru, i u skladu sa time želimo da i festival ima potpis i karakteristike Vršca.

Festivalski program počinje u četvrtak 29.07.2021. godine, i trajaće do nedelje 01.08.2021. godine kada je na programu tradicionalni „Vršački kotlić“. Posetioci će imati prilike da uživaju u vrhunskoj rock muzici, u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće rock scene. Prvobitni program, u odnosu na prošlogodišnji, je malo da promenjen, ali nadamo se da ljubitelji dobre muzike neće zameriti.

Line-up festivala:

Četvrtak je namenjen za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri. Ove godine po prvi put organizujemo „Wind rock up !” – takmičenje demo bendova! Priliku da nam se predstavi, imaće 6 bendova, a njih bira publika glasanjem na našoj Facebook stranici. Glasanjem koje je završeno 10.07., u ponoć, publika je odlučila da će nam se predstaviti i takmičiti sledeći bendovi: M.U.K. (Novi Sad/Kikinda), Hydrogen (Novi Sad), Sara Džesika Panker (Beograd), Midlseks (Čačak/Beograd), Jurka (Čačak) i Carpinus (Niš). Naravno, ocene će deliti stručni žiri sastavljen od muzičara i novinara, a jedan deo glasova donosi i publika. Za sam kraj večeri, kao specijalni gosti nastupiće dobro poznati boemski pankeri – Jorgovani.

Petak je rezervisan za već proverene rock snage Partibrejkerse, kao i uvek energične pančevce – Iskaz. Pored njih, čast da otvore program u petak imaće finalisti Mobil demo festa, Festovog demo festa, kao i puno drugih manifestacija, Znoj iz Pančeva. Za kraj večeri, i pripremu za sledeći dan, pobrinuće se Zona katastrofe uz najveće hitova R’n’R-a. Takođe, za petak smo pripremili i prikazivanje jednog dokumentarnog filma „Novi talas – 40 godina posle/Novi val – 40 godina nakon” čiju režiju potpisuju Nikola Knežević i Olga Kepčija.

Subotu započinjemo velikim brojem različitih celodnevnih aktivnosti. Pored berze ploča, Rock kvizalice, svojih 5 minuta slave imaće i najmladji, koji će nam pokazati svoje umeće i  oznavanje rock muzike na gitari. Nastupaju vršački muzički centri i škole gitare: „Bulijeva škola rock-a“ , Muzički centar „Zvončići“, a tu je i lokalna punk podrška u vidu benda „Zlotvori“. Večernji program otvaraju mladi reperi Wajz. Za one koji ipak vole mekši zvuk,i laganiji ritam, tu je nastup Tanje Jovićević i Oktobra 1864. Kao hedlajneri subotnje večeri, nastupiće po prvi put u Vršcu,  legendarni pankeri iz GajnicaHladno pivo! Za kraj večeri,i čast da zatvore ovogodišni festival, ima Majkan, punk rock bend iz Apatina.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni “Vršački kotlić“, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Informacije oko ulaza i karata:
Ulaznice za festival po ceni od 1400 din za tri dana festivala (paket za Wind rock + Wind rock fest), možete nabaviti:
– Rock klub “Čađava furuna nova”, Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17 (preko puta stare autobuske)
– Porukom u inbox stranice festivala – ulaznice možemo poslati fizčki preko kurira ili ih možete dobiti online na vaš email
– na svim prodajnim mestima tickets.rs (bivši Eventim)
– Putem telefona: +381601344129

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *