Sajam domaćin i ovogodišnjeg “Blokstok”-a

Najstariji aktivni novosadski festival „Blokstok“ biće održan u subotu 3. jula od 19 časova na Novosadskim sajmu (plato ispred hale 3). Organizatori navode da je ponovno izmeštanje lokacije iz Železničkog parka na Novosadski sajam neminovnost izazvana okolnostima u kojima živimou poslednjih godinu i po dana.

Svi živimo za povratak u naš park, međutim protokol usvojen za sve slične događaje u Republici Srbiji je takav da će ulaz biti omogućen samo posetiocima koji su revakcinisani, poseduju potvrdu o preležanoj bolesti kovid-19 ili poseduju negativan PCR, odnosno „brzi“ antigenski test. Takve mere podrazumevaju kontrolu ulaska na festival, što nije moguće sprovesti u Železničkom parku osim u slučaju da se ceo park ogradi, te smo se stoga odlučili na ponovnu saradnju sa Novosadskim sajmom“, kažu iz organizacije festivala.

Spisak izvođača predvode dobro poznata imena, budući da su Mortal Kombat i Gužva u 16-ercu ostavili snažan utisak na skorašnjim izdanjima čuvenog festivala. Pored njih, nastupiće i legendarni Vojvođanski bluz bend, zrenjaninski pankeri Drink or Die, kao i jedni od zaštitnih lica Blokstoka, sastav Zona Katastrofe.

Ostajemo verni politici festivala da pruža priliku mladim i neafirmisanim bendovima, tako da će i ovaj put kao i svake godine do sada pobednik konkursa za mlade bendove koji sprovodimo na našoj fejsbuk stranici dobiti priliku da otvori Blokstok. Ime pobednika ćemo objaviti u narednih nekoliko dana.“, dodaju organizatori.

Na festival će se ulaziti iz ulice Branka Bajića (teretni ulaz Novosadskog Sajma), a ulaz će i ove godine biti besplatan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *