Videospot “Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitanski album KOIKOI

Najnovije pojačanje slovenačke izdavačke kuče Moonlee Records je beogradski indie-rock bend KOIKOI, koji sa udarnim prvim singlom i videospotom “Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitantski album “Pozivi u stranu”, koji izlazi 4. juna 2021.Videospot je uradila priznata redateljka Mina Đjukić, koja je sa svojim filmom “Neposlušni” gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo i kao rediteljku muzičkih spotova za bendove Crvi i Repetitor (Beskraj).

Mina o videospotu “Ogledalo je zrcalo” kaže: “Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pesme. Razigrana mantričnost, igra sa rečima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva igra bi mogla da nas odvede do nekih ivica, do promenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realizovan u gerilskim uslovima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lepog rizika.

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. KOIKOI tu prazninu rešavaju prekrasnim debitanstkim albumov, koji je brzo začarao Mr. Moonleeja, a vjerujemo da uskoro i širu ex-YU regiju.

KOIKOI linkovi:
Bandcamp: https://koikoi.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/koikoiband
Instagram: https://www.instagram.com/koikoi_band

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *