Epilog najavljuje album i novi glas spotom “Ja imam san”

Grupa Epilog ovih dana promoviše novi video-singl urađen za temu “Ja imam san“, kao najavu svog drugog studijskog albuma i ujedno predstavlja novog člana na mestu vokala Aleksandru Alex Pavlović.

Evo kako lider benda Dragan Urošević Uroš obrazlaže iskustvo prvog rada sa ženskim vokalom u svojoj dugogodišnjoj karijeri: “Iskreno svaka promena prija pogotovo ako bend dugo radi i dođe trenutak zamora na koji niko nije imun. Do sada sam uvek sarađivao sa pevačima i uvek smo važili za čvrst muški bend koji se obraća publici iz tog ugla. Ova promena je pre svega jedna nova energija koju Aleksandra kao mlada pevačica nosi sa sobom i jedan pokušaj da se ljudima obratimo porukom koju može da nosi jedna devojka. I ja i momci iz benda smo nekako dobili “vetar u leđa” kada je Alex prvi put zapevala na probi. Ona je jednostavno biće koje živi muziku i ona izvire iz nje. Njenu predanost je krunisala kada je završila muzičku akademiju i dobila posao urednika SKC-a u Kragujevcu. Ideja mojih prijatelja da obradim jednu pesmu sa albuma Osvajača “Vrelina” je slučajno pala na pesmu “Ona ima san”. Jednostavno se sa tekstom uklopila da bude u “prvom licu” i Alex je to baš uspešno iznela i dala jednu novu dimenziju i boju u ovom vremenu. Planovi su da objavljujemo singl po singl u nekom kontinuitetu i da sve u jednom trenutku objedinimo na albumu. Pesma je pravljena za muški vokal i svi prijatelji koji nas prate ukoliko im se svidi ovaj singl, koji je otpevala Alex , biće tek iznenađenji kada budu čuli nove pesme koje upravo radimo za nju. Jednostavno tu će se tek čuti u potpunosti njene vokalne sposobnosti i talenat.

Epilog smo imali priliku da upoznamo krajem 2016. godine, kada su objavili svoj album prvenac “Nova Tempore” (Take It Or Leave It Records). Sa ovog izdanja izdvojile su se  pesme “Nevolja“, “Ti nisi ti“, kao i balada “Sneg“, na kojoj je gostovao Bora Đorđević.

FOTO: Nebojša Raus

Svojim “živim” nastupima u Srbiji i regionu mogli su nas uveriti da su odlična, muzički uigrana  ekipa koja zna publici da zadrži pažnju žestokom hard metal svirkom. Na mnogobrojnim nastupima – festivalima, moto-skupovima i solo koncertnim dešavanjima mogli smo čuti, osim njihovih novih autorskih pesama i veliki broj neprolaznih hitove popularnog kragujevačkog benda Osvajači, koji je harao ex Yu prostorima početkom 90-tih godina.  Naime, gitarista i autor domaćih hard standarda “Maska“,” Pronađi me“,”Krv i Led“,”S kim čekaš dan“,”Gde da pobegnem“,”Nikada više s’ tobom“, Dragan Urošević Uroš uspeo je da nam predstavi Epilog kao bend sa kojim nastavlja da radi ono što je radio u najboljem periodu grupe Osvajači, dok su blisko sarađivali sa legendarnim klavijaturistom Lazom Ristovskim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *