Nova super – heavy metal grupa Alen Šenkovski!!!

Prošle čudne i teške godine, rodio se novi Hrvatski super – heavy metal bend i to ne bilo kakav, nego super grupa! Jedni od najboljih muzičara i legende naše regionalne rock i alternativne muzike na inicijativu Alena Šenkovskog, udružili su svoje znanje, iskustvo i želju za dobrom heavy rock muzikom i bez puno priče snimili punokrvnu heavy metal pesmu. Možemo reći da je izolacija u ovo doba pandemije zaslužna za nastanak ovog muzičkog projekta, koji će tek pokazati zube svim ljubiteljima dobrog žestokog zvuka… kocka je bačena, povratka nema.

– Članovi ovog jedinstvenog benda su:

Vokal – Žanil Tataj – Žak (ex Divlje Jagode, ex Jersey, Mary Rose itd.)
Gitara – Alen Šenkovski (ex Sage, Time Decay, studijski muzičar)
Bas gitara –  Krešimir Kaštelan (Crvena Jabuka, studijski muzičar)
Bubnjevi – Adrian Borić (Crvena Jabuka)

O ovim muzičarima se ne treba puno govoriti. Bend se zove “Alen Šenkovski” s obzirom na ideju i inicijativu celog projekta. Prvi singl sa pratećim spotom pod nazivom “Muzej izgubljenih duša” za koji tekst potpisuje  Mirko Šenkovski Geronimo, a muziku Alen Šenkovski, trebao bi ugledati svetlo dana krajem ovog meseca. Snimanje su odradili muzičari sami u svojim kućnim studijima, editing je radio Marko Josipović (Comarana production) u Španiji, a sound dizajn i pripremu za mix i mastering Alen Šenkovski. Za fx trake i sequencere zaslužan je Leon Martell (Leon Šenkovski). Mix je radio Dejan Orešković, jedan od hrvatskih najboljih producenata, a mastering John Davis u “Metropolis” studiu u Londonu.

John Davis jedan je od najboljih mastering inženjera u svetu koji je masterovao brojne svetske bendove i filmsku muziku (Led Zeppelin,Opeth, Gorillaz, filmovi Alien, Predator itd..) pa je tako i nosilac brojnih nagrada.

Za vizualni identitet benda, kao što su logo i album cover se brine grafički dizajner Danny Rafaniello iz Švajcarske!

Kao što se može i zaključiti, na projektu učestvuje celi tim vrhunskih ljudi iz celog sveta i rad na pesmama je u galopirajućem tempu. Predviđanja kažu da će album ugledati svetlo dana krajem godine, a do tada će izlaziti singl po singl…. Stay Tuned !!!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *