Stroberiz, subotička kantautorka, izbacila je novi singl “Posle svega”

Stroberiz, subotička kantautorka, izbacila je novi singl “Posle svega“, kojim najavljuje i album. Gost na singlu je David Aksamit, gitarista benda “Lazar” iz Novog Sada.

Za mene ova pesma predstavlja neku vrstu psihičkog kraha, da li usled velikog razočarenja, gubitka, rastanka, bilo čega što nas, iz nekog iracionalnog straha, tera da osećamo sram, izolovanost i nemogućnost komunikacije i ispoljavanja onoga što osećamo. Gitara je tu odigrala veliku ulogu jer prati dinamiku onoga što nazivamo “procesom žaljenja”, u kom nas emocije u potpunosti kontrolišu, krenuvši od nežnog i melanholičnog osećaja tuge i neverice, preko osećanja krivice, kajanja, besa, da bi eskalirale u histeriju i očaj. Gitara i glasovi igraju igru u kojoj glasovi u vidu neke mantre pokušavaju da se izbore sa svim tim emocijama kako bi bi napokon izašli na površinu, gde na kraju dolazi do konačnog razumevanja i prihvatanja situacije, a samim tim i olakšanja. David i ja se poznajemo više od pola života i bilo je dovoljno da mu u jednoj rečenici objasnim kakav osećaj gitara treba da izazove u onome ko je sluša, a ovo nam je ujedno i prvi zajednički projekat, što je još jedan od razloga zbog kog mi je ova pesma posebno draga.” – rekla je Anamarija (Stroberiz).

Stroberiz singlom “Posle svega” najavljuje prvi album koji će sama producirati, a u sklopu kojeg će promovisati i druge pojedince, kako iz muzičke, tako i iz ostalih sfera umetnosti.

Potrebno je uložiti mnogo truda i vremena u jednu ovakvu ideju i projekat, tako da se ograđujem od zadavanja rokova i najavljivanja nekih datuma. Muzika će biti moja strana priče, ali će se tu pojavljivati razni umetnici sa kojima me spajaju neke životne niti, neke od njih čak ni ne poznajem lično ali smo se negde u moru svega prepoznali i podržavamo se međusobno, a mislim da je, na kraju krajeva, to i poenta stvaranja. Definitivno ništa nećemo raditi na silu, najvažnije je da svi budemo zadovoljni konačnim rezultatom, a na Vama je da nas podržavate i pratite u daljem radu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *