Void Inn “End This game” recenzija EPa

Čini mi se da u svetu uvek treba da postoji određena količina alternativaca  i metalaca i sjajnih bendova da bi bili protivteža sveprisutnoj kulturi koja promoviše plitki hedonizam i potpunu ličnu i društvenu nesvesnost. Beogradski sastav Void Inn objavili su novi EPEnd this game“ koji u crnoj rupi alternativne-metal scene u Srbiji svojom nevidljivom ali snažnom gravitacijom ipak zadržava deo omladine da ne pređe potpuno na svetlu stranu TrapFolkAutotune limunade (izvinjenje limunadi).

Šest novih stvari, smeša sumraka i nade, šest stvari srednje brzine i energije koja prodire odasvud. Produkcijski nekako fino stabilno bez bilo kakvih preterivanja. Ritam sekcija  masna puna proteina i energije, gitara kao zaprška i vokal kao začin bez kojeg ništa ne bi bilo ovako misteriozno ukusno. Omot albuma pomalo uznemirujući za nijansu više metalski nego što muzika jeste. Album počinje sa „Stay young“ kao neki marš sa vrlo zanimljivom solažom u sredini i rifovima koji zakivaju uz čestito vrištanje na kraju pesme. Tu je naslovna stvar (meni omiljena na albumu) “End this game” koja počinje u skoro đuskajućem ritmu a zatim miksa osećanja i muzički podiže pesmu gde vokalna solistica pokazuje koliko voli ono što radi. Kako odslušavam album konstantno imam utisak da slušam neku kombinaciju klasičnog motoraškog benda i kišnog Sijetla sa dodacima progresivnog West coast metala. Album zatvara sjajna “Hello misery” kao poslednja mračna epizoda u seriji bez hepienda.

Jeste, “End this game” al svakako mi se čini da Void Inn will start New Game čim prije. Zanimljivo i sveže ostvarenje ovog kompaktnog benda britkog zvuka koje čekamo da poslušamo live on stage čim prođe ovaj on line život.

Photo: Promo Void Inn

Rispekt i podrška, nastavite da punite prazninu!

Jozo Gavran

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *