Bend Havarija najvaljuje debitantski EP – “Smrt iz korena“

Mladi beogradski metal bend Havarija najavljuje debitantski EP pod nazivom “Smrt iz korena” koji će zvanično biti objavljen 27. novembra na njihovom YouTube kanalu, kao i na muzičkim platformama Spotify, Bandcamp, Deezer

Ovaj EP predstavlja mesece napornog rada i truda da naše misli i ideje pretvorimo u muziku koja će biti relevantna ne samo današnjim, mlađim generacijama, već i starijim slušaocima. Mislimo da su poruke pesama, praćene energijom, melodijom i atmosferom, nešto sa čime može svako da se poistoveti” izjavio je Andrej Bogićević, solo gitarista benda i dodao: “Posle toliko uloženog vremena, trudili smo se da održimo balans između pesama, da iako se razlikuju po tematici i čak po melodiji i atmosferi, svakako funkcionišu kao jedna celina.

EPSmrt iz korena”, čije je snimanje trajalo od kraja oktobra do početka novembra ove godine, sniman je i produciran u studiju Citadela Sound Production od strane Luke Matkovića (Quasarborn).

Smatram da smo, kao bend, uspeli da pronađemo zajednički jezik kojim stvaramo muziku. Nadamo se da će slušaoci osetiti poruku i osećanja koja smo pokušali da prenesemo, ali i da sami pronalaze individualna značenja u svakoj od pesama i tako na svoj način učestvuju u stvaralaštvu” kazao je Nikola Rodić, ritam gitarista benda.

Havarija je nastala krajem 2018. godine kao treš metal bend. Trenutnu postavu čine: Adam Adam (vokal), Nikola Rodić (ritam gitara), Andrej Bogićević (solo gitara), Antonije Karin (bas gitara) i Katarina Friščić (bubanjevi).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *