Od jedared dvared – Divert objaviljuje dva nova singla

Požarevački alternativni r’n’r sastav Divert je u dva dana vikenda, 7. i 8.11. predstavio dva nova singla “Vatra” i “U zmajevom gnezdu” u promo akciji nazvanoj “DIVERT WEEKEND“. S obzirom na situacione okolnosti koje se odražavaju na sve, pa i koncertne aktivnosti benda, fokus je poslednjih meseci bačen na ekranizaciju preostalih pesama sa prošlogodišnjeg EPa “Metafizikalija“.

Pesma “Vatra” u sebi gaji topao i melanholičan zvuk preko koga izlazi oštra i upozoravajuća poruka nošena izuzetnom vokalnom interpretacijom Saše Dušanovića – Dushmana.

U zmajevom gnezdu” je pesma u kojoj bend predstavlja sebe u potpuno drugačijem svetlu. Na momenat ćete pomisliti da ste u brzom detektivskom akcionom filmu, a vizuelizacija spota je omaž alternativnoj kulturi ’80-ih, arkadnim video igricama, stripu i midi-ritmovima. (Spot će biti premijerno prikazan od 20h)

U skladu sa praksom te muzičke epohe, objavljivanja “singlica” sa A i B stranom, Divert prati ovaj, ponovo aktuelan trend i oba singl-spota objavljuje simultano. Obe pesme su, kao i sve prethodne, dostupne za besplatno preuzimanje preko bandcamp profila benda, a čitav muzički portfolio ove grupe od skoro možete pronaći na svim digitalnim platformama i društvenim mrežama (Spotify, iTunes, Deezer, AppleMusic, Facebook, Instagram, YouTube, Bandcamp).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *