POBEDNICI 24. HGF-a 2020. – Zebas (Zg)

Nakon 24. godine postojanja festivala, zbog brata Covida, HGF festival bio je primoran po prvi put finale održati online putem video streama, a ZCUK Regenerator se 16.10. pretvorio u veliki studio gde je sve realizovano. Celi video stream možete pogledati online na https://www.facebook.com/hgf.zabok/

Među mnogobrojnim pristiglim prijavama, finale su izborili bendovi: Trip to Caldera (Krapinske toplice), Krah 1573 (Varaždin), Core System (Čakovec), Pokle (Rijeka), Zebas (Zagreb).

Core System dobio je najviše glasova publike (online), dok je najveći broj glasova od žirija dobio Zebas i tako postao pobednik 24. HGF-a.

Zebas je bend iz Zagreba koji predstavlja novi zvuk na muzičkoj sceni, a koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s uticajima dancea. Svevremenski tekstovi i vibrantna muzička forma provest će vas ljubavnim putovanjima, ličnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način. Zavisno o vlastitom shvaćanju istog. Od plesnih ritmova do savremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vreme.

Kao gosti večeri nastupio je bend Sacher.  Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Neobičan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”. Neke smo od ovih pesama imali prilike čuti i na pozornici Regeneratora, uz pesme sa prošle godine objavljenog albuma “Biser, ambra, jantar“.

Realizaciju festivala omogućili su: Grad Zabok, TZP Srce Zagorja – Doživi Zagorje, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo kulture HR, Krčma Polanović, HDS ZAMP, Polak Media, ZCUK Regenerator i Udruga MRAZ!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.