Sanitarium – Ja hoću više – Samostalno Izdanje – Recenzija by Milan B. Popović

Dugo sam, godinama, čekao da se pojavi domaći autorski bend koji peva na srpskom, a koji će pomeriti granice domaćeg rokenrola-kao što su to nekada učinili Guns N Roses na svetskom nivou, ali ovoga puta sa još žešćom notom, onom Panterinom vulgar display of power!.

I DOČEKAO SAM TAKAV BEND-SANITARIUM IZ BEOGRADA!!!

Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Bend je počeo sa radom krajem marta 2016. godine. Bend Sanitarium čine: Nenad Živković Žile – vokal, Marko Narančić Narke – gitara, Miloš Bajić Hobit – bubanj, Uroš Pajić Paja – gitara i Viktor Kiralj Vik – bas gitara. Ekipa koja je sarađivala sa bendom su: Slaviša Ivković Bengazi – prvi basista benda Stojan Janković Stole -vokal, Nikolić Bojan Ćela – bubanj.

Prvi hit singl i video zvanični spot je za pesmu JA HOĆU VIŠE! Brutalno, sabijajuće, moćno, dinamično, prodorno, ritmično, jasno, skladno, razumljivo, teško, žestoko, muški, energično, tromo… Tekstualno zahtevno, tekstualno revolucionarno, tekstualno zahtevno, tekstualno smelo, tekstualno glasno i odvažno! Tekstualno jedno veliko – BRAVO!!!

Drugi hit singl je pesma REŽIM koja se može shvatiti dvosmisleno i u tome je sjajna caka i kvaka i finta ovog fenomenalnog benda. Od ovog benda očekujem mnogo u budućnosti jer imaju i već sada pokazuju svoj potencijal, stvaralačku uspešnost, poentiranje, sve same pogotke u centar mete, sve same hitove, odličnu sviračku instrumentalnu usviranost uživo i studijsku takođe, tako da uz moj omiljeni beogradski rock n roll bend STEEL pridodajem SANITARIUM među moje mezimce i ljubimce koje neopisivo mnogo volim, poštujem, cenim i privatno i javno podržavam,naglašavam, podcrtavam, guram u prvi plan, kao što to činim upravo sada!

SANITARIUM – je nešto izvanredno, nestvarno a postojeće – apsolutno fantastično!Impresivno i briljantno!!! Beograd kad ume da ponudi kvalitet – onda je to kvalitet plus! Ma kakvi kvalitet plus, to je kvalitet na kubni! Živeli i na zdravlje!

 

Milan B. Popović

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *