Melissa zagrmela konačno uz album „My Empire Has No Limits“

Prokupačka teškometalna atrakcija Melissa upravo je na tržište, posredstvom najstarije nezavisne izdavačke kuće u Srbiji – Take It Or Leave It Records, lansirala svoj dugoočekivani album-prvenac „My Empire Has No Limits“.

Nakon mnogih turbulentnih godina bivstvovanja, prekida i ponovnih startova, iskovali su početkom novembra prošle godine, u čuvenom smederevskom studiju “Paradox“, pod snimateljskom i producentskom rukom legendarnog Srđana Brankovića (Alogia), po rečima znalaca koji su imali priliku da preslušaju čitav album – jedno od najkvalitetnijih hevi izdanja načinjenih u poslednje dve decenije na ovim prostorima.

Kada smo konačno krenuli sa stvaranjem našeg prvog albuma to smo učinili, čini mi se, sa duplo više energije od one koju smo imali kao klinci sredinom 80-tih, kada smo prvi put uronili u ozbiljne “metalne” vode… Zapravo, kada si mlad i neiskusan želiš podsvesno da budeš kopija nekog drugog, i tada si ponosan. A kada si stariji i iskusniji želiš ipak da budeš pre svega svoj, ono što jesi i iskreno, kroz tekstove i muziku preneseš svoje emocije publici i poruku – da ovaj svet nije baš takav kakvim ga određeni broj ljudi doživljava. Mi u svojim tekstovima imamo mnogo autobiografskog i socijalnog“, pojašnjava lider i jedan od osnivača grupe Dejan Stojanović i dodaje: “Album je, po meni, pun optimizma i prepunjen porukama da nikad ne treba stati u ostvarivanju nekih svojih želja, snova i ciljeva. Kroz naše tekstove često se provlači njeno veličanstvo – žena. Žena kao simbol dobrote, ponosa, moći… pa ponekad i zla. to je normalno jer se, otkako svet postoji, čovečanstvo vrti oko žena. Mi smo to probali, na neki specifičan  način da opišemo u pesmama. Zato smo uostalom i odabrali da nam na naslovnoj i zadnjoj strani albuma bude lik žene.

f
Digitalne platforme:

https://daredo.dcmc.info/pi/154311?fbclid=IwAR3jabF7aU8fUgEbXkCe8DhbrWifJL6MYl_PTHzQy8hNZ3ShjdeP-yle0zU
https://www.deezer.com/sr/album/157952502?fbclid=IwAR23Vc_n6U11cNFCycH6SQJpitGak0rb5XewXoy_jFD5gqRgi0Y1alNRysw

Album se u fizičkom (CD) obliku može nabaviti u svim bolje snabdevenim muzičkim trgovinama, kao i direktno preko fb stranice izdavača: https://www.facebook.com/TIOLIrecords/

Melissa postoji još od davne 1986. godine. Ime je dobila sasvim slučajno po prvom albumu danske hevi metal grupe Mercyful Fate. Grupa je u to vreme imala priličan broj zapaženih koncertnih nastupa, od brojnih gitarijada gde je po pravilu bila među prva tri benda, pa sve do nastupa na tada retkim televizijama i radio stanicama. Postojala je do 1995. godine, i za to vreme uradila tek tri demo snimka, zbog mladosti i neiskustva. Zbog brojnih životnih okolnosti ostaje u hibernaciji sve do početka 2017. godine kada dva originalna člana (Dexter i Ifta) odlučuju da ponovo započnu avanturu.

Članovi benda: Dejan Stojanović – Dexter (vokal / gitara), Ivan Miljković- Ifta (bubnjevi), Ilija Milosavljević(solo gitara) i Boro Radoja (bass gitara).

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *